Crna hronika

Herceg Novi: Rasvijetljeno paljenje prostorija AD ,,Mješovito”

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbijednosti Herceg Novi su danas sprovodeći planirane i koordinisane izviđajne mjere i radnje iz svoje nadležnosti rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, koje su prije sedam dana izvršila, kako se sumnja dva maloljetna lica, M.M (14) i R.L (13) iz Herceg Novog.
Herceg Novi: Rasvijetljeno paljenje prostorija AD ,,Mješovito”
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici CB Herceg Novi, su danas, 22.02.2017. godine kriminalističkom obradom rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, koje je izvršeno 15.02.2017. godine u mjestu Zelenika, Herceg Novi a na štetu preduzeća AD ,,Mješovito”. Dva maloljetna lica su, kako se sumnja navedenog dana bila u krugu preduzeća i tom prilikom su ušli u jednu od prostorija i zapalili ostatke papira koji su se nalazli u prostoriji. Plamen je zahvatio veću količinu drvenih paleta nakon čega se vatra proširila i na gumenu pokretnu traku koja vodi od prizemlja do sprata ovog magacinskog prostora, zatim je na spratu je uslijedio požar u kojem je izgorio dio poslovne dokumentacije, oštećena krovna konstrukcija i krov, uslijed čega je nastala materijalna šteta.

Prema izjavi izvršnog direktora ovog preduzeća, a povodom ovog događaja, prozrokovana materijalna šteta nastala ovim krivičnim djelom iznosi 31.210 eura.

O događaju je upoznat državni tužilac za maaloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji se izjasnio da se protiv maloljetnog M.M (14) podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio KD izazivanje opšte opasnosti, dok lice R.L. je krivično neodgovorno budući da ima 13 godina.

Portal Analitika