Kultura

ROĐENDANSKO IZDANJE: Objektiv na 36 strana sjutra uz Pobjedu

Ne propustite sjutrašnje izdanje Objektiva! Poslije 365 dana, 52 broja i 1.500 stranica recenzija i osvrta na film, TV i muziku redakcija slavi prvi rođendan. Na „vratima“ 53, produženog izdanja na 36 strana čeka vas film „T2 Trainspotting“. Ako ste imali dilemu da li treba da trošite vrijeme i novac za drugi dio kultnog filma Denija Bojla, koji je spremio naizgled bespotreban nastavak poslije čitavih 20 godina, tu smo da vam pomognemo.
ROĐENDANSKO IZDANJE: Objektiv na 36 strana sjutra uz Pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

Kažu nam da imamo najbolji posao na svijetu – gledamo filmove i serije i preslušavamo muziku, i još za to dobijamo pare! U uvodnom tekstu saznaćete kako stvarno izgleda kreativni proces iza našeg vodiča i shvatićete zašto redakcija baš i nije luda za čevtvrtkom.

Mladi reditelj Branislav Milatović završio je novi film „Puna glava radosti“. U intervjuu za Objektiv otkrio je kako je nastalo kratometražno ostvarenje prilično neobično za naše podneblje. Riječ je o crno-bijelom filmu koji je sniman u jednom kadru!

U nedjelju, 26. februara, u Dolbi teatru u Los Anđelesu biće uručeni Oskari. Ako razmišljate o sastavljanju tiketa, Objektiv je tu za vas - sastavili smo prognozu u 11 kategorija.

objektiv2

Prust je ove sedmice „priveo“ legendarnog Zefa Bata Dedivanovića, ali na njegovom terenu. Susreli su se u Zefovoj „bogomolji“ – kafani „Pod volat“. Morate pročitati kako je Zef izdriblao čuvenog pisca!

Leila Murseljević spremila je osvrt na nedavno završeno Berlinale, a Stojan Stamenić podsjetio na jubileje filma „Buđenje pacova“ i prvog singla Pink Flojda. Čekaju vas i nova izdanja njihovih kolumni London Calling i Podgoričarenje, kao i A cappella Vladimira Maraša. Upakovali smo još mnogo recenzija, osvrta i preporuka iz svijeta filma, TV i muzike.

Ipak, najviše nas zanima hoće li vam se dopasti svježa ilustracija redakcije koju je spremio Srđan Ivanović, čije stripove stalno čitate u rubrici „Zaglavi se“. Pišite nam utiske na mejl objektiv@pobjeda.me ili na FB stranici „Objektiv – Vodič kroz film, TV i muziku“.

Čitamo se sjutra!

2202-strip-objektiv

Urednica Objektiva Marija Ivanović

Portal Analitika