Fudbal

Lajpcig ne može u Ligu šampiona?!

UEFA će samo jednom od dva kluba u vlasništvu Ditera Matešica, Red Bul Salcburgu ili RB Lajpcigu, dozvoliti da se takmiči u Ligi šampiona ili Ligi Evrope naredne sezone, javlja lokalni Salcburger Nahtrihten.
Lajpcig ne može u Ligu šampiona?!
Portal AnalitikaIzvor

Prema važećim propisima evropske kuće fudbala, dva kluba koji su u vlasništvu istog sponzora, organizacije ili čovjeka, ne mogu da igraju istovremeno u evropskim takmičenjima.

Spektakularni uzlet Red Bul Lajpciga u Bundesligi ionako je naišao na veliko neodobravanje protivnika koji na svakoj utakmici protestuju protiv kluba iz istočne Njemačke, koji je osnovan tek 2009. godine zahvaljujući kompaniji za proizvodnju energetskih pića. Poslije ovakve informacije veliki broj navijača u Njemačkoj biće zadovoljen.

Ekipa trenera Ralfa Hasenhutla trenutno je drugoplasirana u Bundesligi, sa pet bodova manje u odnosu na lidera Bajern iz Minhena i djeluje da će izboriti na terenu pravo da se takmiči u Ligi šampiona. Ali, pitanje je da li će moći da se nađe u društvu najboljih sljedeće jeseni.

Red Bul Salcburg će se takođe kvalifikovati u najelitnije takmičenje ukoliko odbrani titulu šampiona u Austriji (trenutno je prvi na tabeli), ali će jedan od ova dva kluba morati da preskoči sezonu u Evropi zbog jasnih propisa UEFA.

Portal Analitika