Turizam

Radulović - Rinot: Očekuje se porast broja turista iz Izraela

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu, Nimrodom Rinotom.
Radulović - Rinot: Očekuje se porast broja turista iz Izraela
Portal AnalitikaIzvor

Rinot se, kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, zahvalio na prijemu te ocijenio da postoji veliki potencijal za povećanje broja turista iz Izraela, sa čime se saglasio i ministar Radulović. On je naveo da se sprovode aktivnosti na povećanju broja postojećih i uspostavljanju novih avio-letova te dodao da je prema ocjenama kompanije„Israir“ prethodna sezona 2016. bila veoma uspješna kao i da se Crna Gora našla na trećem mjestu liste najboljih destinacija prema istraživanju o putovanjima koje je objavio portal „Wala“ u saradnji sa portalom „Lamatayel”.

Ovom prilikom, Rinot je izrazio i zainteresovanost novih kompanija za letove na ovoj relaciji, te najavio i smanjenje cijena avio-karata. Takođe, najavio je i održavanje konferencije „Gateway to Montenegro“, koja će biti organizovana ove godine u Budvi, i na kojoj će biti predstavljene investicione mogućnosti iz oblasti turizma, poljoprivrede itd. te u tom pogledu zatražio podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Ministar Radulović izrazio je punu podršku održavanju konferencije. On je ocijenio da je u prethodnom periodu ostvarena uspješna saradnja ovih dviju zemalja te da je u narednom periodu potrebno raditi na njenom unapređenju.

Sagovornici su se saglasili da je uspostavljanje direktne avio-linije na relaciji Crna Gora - Tel Aviv u znatnoj mjeri doprinijelo porastu broja turista iz Izraela u Crnoj Gori te izrazili očekivanje da će se porast broja posjeta turista iz te zemlje nastaviti i u narednom periodu.

Portal Analitika