Crna hronika

Rufin Vujović i ekipa ostaju iza brave

Apelacioni sud odbio je kao neosnovane žalbe odbrane za ukidanje pritvora Rufinu Vujoviću, Aneli Koljenović i Renatu Berišiću, koji se terete da su u noći između 15. i 16. marta 2015. godine, iz koristoljublja, na svirep način ubili Želimira Bokana u njegovoj kući u Baru.
Rufin Vujović i ekipa ostaju iza brave
Portal AnalitikaIzvor

Apelacioni sud je utvrdio da i dalje postoje osnovi sumnje i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva za slučaj da se okrivljeni nađu na slobodi. Kako se dodaje u obrazloženju, posebno treba imati u vidu i težinu krivičnog djela koje im se stavlja na teret, te da u slučaju osude mogu očekivati visoku kaznu zatvora.

- Pravilan je zaključak prvostepenog suda da navedene činjenice predstavljaju okolnosti koje ukazuju da bi se okrivljeni, ukoliko bi se našli na slobodi, dali u bjekstvo i na taj način ometali vođenje krivičnog postupka. Stoga se, i po nalaženju ovoga suda, produženje pritvora pokazuje opravdanim - piše u odluci Apelacionog suda. Prema navodima optužnice, Vujović je, kako se sumnja, bio organizator, koji je nagovorio Berišića i njegovu djevojku Anelu da opljačkaju Bokana. Berišić se osim za ubistvo tereti i za nedozvoljeno držanje heroina. Pokojni Bokan je poznavao Vujovića, kojeg je zajedno sa Koljenović i Berišićem te kobne večeri ugostio u svojoj kući u Baru. (Pobjeda)

Portal Analitika