Protokol

Nerezidentni ambasadori Švajcarske i Kipra sa Brajovićem

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas nerezidentne ambasadore Švajcarske Filipa Gea i Kipra Konstantinosa Elijadesa.
Nerezidentni ambasadori Švajcarske i Kipra sa Brajovićem
Portal AnalitikaIzvor

- Konstatovani su dobri odnosi Crne Gore i Švajcarske, i naglašena je potreba unaprjeđenja političkog dijaloga na najvišem nivou, i kroz intenziviranje parlamentarne saradnje Crne Gore i Švajcarske. Predsjednik Brajović je istakao da je za Crnu Goru značajno prisustvo švajcarskih investitora poput renomirane kompanije Oraskom i istakao je potrebu daljeg razvoja ekonomskih odnosa. Sagovornici su se saglasili da će približavanje Crne Gore Evropskoj Uniji stvoriti još povoljniji ambijent za strane investitore - navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika parlamenta.

2102eliadesU razgovoru sa nerezidentnim ambasadorom Kipra u Crnoj Gori, Brajović i Elijades su se saglasili da međusobna iskustva porodice malih evropskih zemalja mogu biti od obostranog interesa.

- Tradicionalno dobri odnosi ogledaju se i u istinskoj želji Kipra da svoja integrativna iskustva podijeli sa Crnom Gorom. Dogovorena je intenzivnija parlamentarna saradnja, kako formiranjem parlamentarnih grupa prijateljstva Crne Gore i Kipra, tako i razmjenama posjeta na najvišem nivou. Razmijenjena su mišljenja vezano za aktuelna politička dešavanja u objema državama, uz konstataciju da dijalog predstavlja najefikasniji okvir za rješavanje otvorenih političkih pitanja - preciziraju iz Skupštine.

Portal Analitika