Abiznis

Apelacioni sud „aminovao“ Plan reorganizacije Vektra Boke

Poslije više od godinu i po stečaja, Apelacioni sud je prihvatio Plan reorganizacije Vektar Boke AD. Ovu informaciju za Radio Jadran potvrdio je kratko izvršni direktor te kompanije koja je kupila HTP Boku, Milić Popović.
Apelacioni sud „aminovao“ Plan reorganizacije Vektra Boke
Portal AnalitikaIzvor

U, kao i uvijek, vrlo nekulturnom i neprijatnom tonu i razgovoru, neprimjerenom elementarnom kućnom vaspitanju i poštovanju sagovornika, Milić je odbio da detaljiše o tome šta Plan reorganizacije konkretno znači za preduzeće Vektra Boka.

“Plan je prihvaćen, naravno, usvojen, potvrđen od Apelacionog suda. Dalje ćemo vidjeti kad se odluka objavi definitvno u Službenom listu, onda imamo vremena. Zna se po Zakonu šta znači plan za reorganizaciju i zašto bih ja to komentarisao”, kazao je Milić.

Na naše insistiranje da ipak saopšti šta će biti makar prvi koraci realizacije Plana reorganizacije i kada očekuje objavu u Službenom listu, Popović je na vrlo drzak način „držao slovo“ šta novinari treba da pitaju.

Sa druge strane, informacija o prihvaćenom Planu reorganizacije još uvijek nije stigla do stečajnog upravnika Sretena Mrvaljevića, koji nije mogao da je ni potvrdi niti demantuje:

“Nije još ništa zvanično, ne znamo još ništa povodom toga i ne mogu vam ništa konkretno reći. Sva dokumentacija je u Apelacionom sudu i očekujemo da se odluka donese u narednih mjesec. To je jedino što mogu da kažem. Čuo sam i ja za te priče, ali zvanično nije ništa”, kazao je Mrvaljević.

Predsjednik Sindikata, Vojin Miljanić, takođe nije imao više informacija, napominjući da radnici već 15 mjeseci očekuju tu odluku, ali da su u međuvremenu potpisali ugovore za rad za februar i mart.

Konačna odluka o Planu reorganizacije očekuje se od uvođenja stečaja u ovu firmu, 13. juna 2015. godine, zbog duga od oko četiri miliona eura koji ta firma ima prema Crnogorskoj komercijalnoj banci, nakon čega je Plan potvrdio Upravni sud, ali  odbio Apelacioni. (Radio Jadran)

Portal Analitika