Društvo

Majke: Niko nas još nije zvao iz Vlade; Ne bude li rješenja spremne smo za protest

Majke koje su prošle sedmice protestvovale zbog smanjenja naknada očekuju da ih u toku dana pozovu iz Vlade ne bi li utanačili sastanak za sjutra.
Majke: Niko nas još nije zvao iz Vlade; Ne bude li rješenja spremne smo za protest
Portal AnalitikaIzvor

Majkama je obećano da će ih danas ili sjutra pozvati na razgovor sa ministrom rada i socijalnog staranja Kemalom Purišićem i ministrom finansija Darkom Radunovićem.

Lola Peković iz koordinacionog Odbora majki kaže za Antenu M da ih još niko nije pozvao, ali da očekuju da ih neko pozove u toku dana.

Kada će biti sastanak pokušali smo da saznamo i u ministarstvima finansija i rada i socijalnog staranja. Kazali su nam da će biti sjutra, ne precizirajući kada.

A, ukoliko sjutra ne bude razumjevanja za zahtjeve majki, Peković poručuje:

“Ako ne dobijemo adekvatan odgovor, sigurno ćemo nastaviti proteste, majke su spremne”, kazala je Peković.

Majke su prošle sedmiice protestovale ispred Vlade dva dana zbog smanjenja naknade sa za majke sa troje i više djece sa 336 eura na 264, i sa 192 na 144 eura.

Podsjećamo, iz Vlade su ranije poručili da su spremi na otvoren i pošten socijalni dijalog sa majkama, kako bi se pronašlo održivo rješenje, uz napomenu da nipošto neće prihvatiti da se pod plaštom socijalnih zahtjeva ostvaruju ciljevi pojedinih političkih subjekata.

Antena M 

Portal Analitika