Crna hronika

Pejović uhapšen sa "heklerima" i "škorpionima" u pripremi likvidacije?

Policija je uhapsila sinoć Podgoričanina na Bulevaru Ivana Crnojevića kod lokala "697" kod kojeg su pronađeni "hekleri" i "škorpioni".
Pejović uhapšen sa "heklerima" i "škorpionima" u pripremi likvidacije?
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rečeno Portalu Analitika iz policije, riječ je o Petru Pejović, dok se i dalje traga za Blažom Lađićem. Njih dvojica su, kako se navodi, planirali ubistvo neimenovanog Podgoričanina.

Oduzeta su dva komada vatrenog oružja sa ukupno 23 metka: jedno automatsko oružje sa metkom u cijevi i prigušivačem, i jedan pištolj, kao i još 22 komada municije.

Kako se navodi u saopštenju iz Uprave policije, službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica tako su spriječili teško ubistvo koje je, kako se sumnja, bilo pripremano.

Pored toga što je Pejović lišen slobode, policija je ozvaničila da traga za još jednom osobom.

2102skorpion- Službenici CB Podgorica su sinoć oko 22 časa, preduzimajući preventivne aktivnosti na terenu usmjerene na prevenciju kriminaliteta, u Bulevaru Ivana Crnojevića u Podgorici kontrolisali vozilo „ford fiesta“ podgoričkih registarskih oznaka. U vozilu je zatečen P.P. (23) iz Podgorice. Detaljnim pregledom vozila, lica i terena oko vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli dva komada vatrenog oružja – automatski pištolj „škorpion“ sa prigušivačem, kalibra 7,65 mm, sa 16 metaka od kojih je jedan bio u cijevi, kao i pištolj „CZ“ kalibra 7,65 mm sa sedam metaka u okviru. Utvrđeno je da se na ovom vozilu nalaze registarske oznake koje su otuđene sa drugog vozila. O svemu je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Lice mjesta je kriminalističko – tehnički obrađeno i P.P. je lišen slobode - ističu iz UP.

Dalje se navodi da je nadležni tužilac, nakon prezentovanja prikupljenih činjenica koji će u postupku biti korišteni kao materijalni dokazi, izjasnio se da se „u radnjama P.P. stiču bitni elementi krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave“.

- Na osnovu kriminalističke obrade koja je do sada sprovedena, policija u vezi sa ovim krivičnim djelima potražuje još jedno lice, čiji je identitet policiji poznat. U cilju nesmetanog odvijanja daljih policijsko – tužilačkih aktivnosti, nismo u mogućnosti da u ovom momentu javnosti saopštimo više detalja osim da su u toku pretresi na više lokacija. Oduzeto oružje, municija, prigušivač i vozilo biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Dalja kriminalistička obrada predmeta je u toku - stoji u saopštenju UP.

Foto: I.Božović

Portal Analitika