Društvo

Podgorica nabavila dva vatrogasna vozila vrijedna pola miliona eura

Služba zaštite Glavnog grada obnovila je vozni park nabavkom dva savremena specijalna vatrogasna vozila renomiranog proizvođača „mercedes-benz Axor“, sa nadgradnjom „Rossenbauer“, jednog od najpoznatijih proizvođača vatrogasnih vozila i opreme, saopšteno je iz Glavnog grada.
Podgorica nabavila dva vatrogasna vozila vrijedna pola miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Kako preciziraju, vrijednost dobavljenih vozila iznosi oko pola miliona eura, a karakteristikama i kvalitetom u potpunosti zadovoljavaju sve savremene standarde u oblasti zaštite i spasavanja.

- Služba zaštite je u sklopu ove nabavke dobavila i savremeni alat za otvaranje svih vrsta sigurnosnih vrata najvećeg stepena otpornosti. Prvi put u specijalizovanoj spasilačkoj opremi naći će se mobilni razvalni alat za saobraćajne nesreće koji omogućava operacije spasavanja iz saobraćajnih nesreća na najnepristupačnijim mjestima. Korišćenje ove savremene opreme ubuduće će se doprinijeti većoj efikasnosti spasilačkih timova u akcijama spasavanja koje su karakteristične za kanjone, duboke usjeke, provalije i slične lokacije na kojima su moguće nesreće ovakvog tipa – ističu iz Službe zaštite.

Komandir Andrija Čađenović izrazio je zadovoljstvo modernizacijom voznog parka i nabavkom specijalne opreme, te naglasio da će Služba na čijem je čelu, u saradnji sa Glavnim gradom, ububuće nastaviti sa nabavkom savremenih vozila i opreme koja su neophodna za efikasniji rad na terenu i pružanje pomoći građanima Podgorice i Crne Gore u bilo kojoj vanrednoj situaciji.

- On je izrazio uvjerenje da će napori Glavnog grada da do početka naredne požarne sezone, u saradnji sa Direktoratom za vanredne situacije i drugim lokalnim samoupravama, vozni park Službe zaštite upotpuni nadavkom još tri vatrogasna vozila uroditi plodom, čime bi se vozni park Službe u najvećem obnovio pouzdanim vozilima najsavremenijeg tipa. Komandir Čađenović je zaključio da će Služba zaštite će i u narednom periodu nastaviti da nabavlja novu opremu i neophodna sredstava, kao i da će permanentno raditi na jačanju tehničkih i kadrovskih kapaciteta Službe kroz razne obuke i vježbe, kako u zemji tako i u inostranstvu, a sve u cilju da se u cilju da se održi korak sa srodnim službama u regionu i šire – navodi se u saopštenju iz Glavnog grada.

Portal Analitika