Društvo

CRVENI KRST: Paketi sa hranom i higijenom za 1.990 porodica

Skoro dvije hiljade porodica dobiće pakete sa hranom i higijenom od Crvenog krsta Crne Gore.
CRVENI KRST:  Paketi sa hranom i higijenom za 1.990 porodica
Portal AnalitikaIzvor

Novac za vrijednu donaciju obezbijedila je porodica Glendžo.

Raspodjela paketa humanitarne pomoći za 1.990 socijalno najugroženijeih porodica počeće sjutra, a bieć realizovano u periodu od deset dana, po unaprijed pripremljenom planu distribucije.

»Distribuciju će biti vršena putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, koje su i pripemile spiskove svojih najugroženijih sugrađana. Paketi sa hranom sadrže osnovne životne namirnice«, navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Paket sadrži 25 kilograma brašna, pet kilograma tjestenine, pet kolograma pasulj i litar ulja, dok higijenski paket sadrži deterdžent za pranje veša, tečnost sa pranje suđa i šampon.

»Ovo nije prva humanitarna inicijativa ove porodice, već su oni i u prethodnom periodu u više navrata pomagali ugroženim stanovnicima Crne Gore«, naveli su iz te organizacije.

Kako su ocijenili, vrijedna donacija će pomoći velikom broju porodica u Crnoj Gori i olakšati im svakodnevni život.

»Nadamo se da će primjerom porodice Glendžo biti vođeni i drugi pojedinci, ali i privredni subjekti, jer moramo biti svjesni činjenice da u Crnoj Gori postoji veliki broj pojedinaca i porodica koji žive u veoma teškim uslovima i da zajedničkim djelovanjem možemo kvalitetnije odgovoriti na njihove humanitarne potrebe«, poručili su iz Crvenog krsta.

Portal Analitika