Fudbal

LŠ: Madriđani sa Savićem u timu gostuju Bajeru, Siti protiv Monaka

Atletiko večeras ponovo stiže u Njemačku, tamo gdje je prethodnih godina uglavnom gubio, ali i kasnije uspijevao da nadoknadi te poraze.
LŠ: Madriđani sa Savićem u timu gostuju Bajeru, Siti protiv Monaka
Portal AnalitikaIzvor

Na putu do četvrtfinala Lige šampiona mu je Bajer iz Leverkuzena, kojeg je već pobjeđivao, dok će u drugom meču večeri Siti dočekati Monako.

Repriza ili ne Bajer u Ligi šampiona nije poražen u posljednjih šest utakmica (dvije pobjede i šest remija) i u slučaju trijumfa večeras napravio bi veliki posao uoči revanša u Madridu. Ali, ,,apotekari“ se dobro sjećaju situacije od prije dvije sezone, kada su u Leverkuzenu savladali Atletiko sa 1:0, a onda ipak ispali u revanšu četvrtfinala Lige šampiona (2:0).

- U utakmicu ulazimo sa mnogo samopouzdanja, jedva čekamo da meč počne. Koliko se sjećam, nesrećno smo ispali od Atletika prije dvije godine. Sada se moramo pobrinuti da budemo koncentrisani, spremni da izginemo jedni za druge - kazao je na jučerašnjoj pres konferenciji Rodžer Šmit, trener Bajera.

,,Jorgandžije“ će večeras biti prilično oslabljene, igraće bez kapitena Dijega Godina, Huanfrana, Tijaga, vjerovatno i prvog golmana Jana Oblaka. Trener Dijego Simeone staviće Stefana Savića u startnih 11, gdje će crnogorski reprezentativac biti zadužen za Havijera Ernandeza.

- Bajer je veoma jak tim, posebno na krilima gdje su Karim Belarabi i Kai Haverc. Naprijed igra Ernandez, koji je u dobroj formi. Kakva god formacija da im bude, otežaće nas posao maksimalno. Mislim da su i prilično strastveni, što je veoma važno u fudbalu. Zaintrigiran sam kako će se sve odvijati na utakmici - istakao je Simeone.

Mančester siti već godinama pravi ekipu koja bi se u bliskoj budućnosti popela na krov Evrope, Monako je tim koji trenutno igra možda i najljepši fudbal na Starom kontinentu. Sve je spremno za spektakl večeras na ,,Etihadu“.

- Moramo biti srećni što smo u ovoj fazi Lige šampiona, pogotovo što nemamo bogatu tradiciju u ovom takmičenju. Ljudi razmišljaju kao da je normalno da Siti bude među šesnaest najboljih, ali ima mnogo velikana koji nijesu tu. Svi će sada da nas gledaju i analiziraju, da nas ,,ubiju“ ukoliko izgubimo ili da nas dižu u nebo ako pobijedimo. To je prelijepo iskustvo - istakao je Pep Gvardiola.

,,Kneževi“ u ovaj meč ulaze kao autsajderi, iako njihovi rezultati pokazuju da se radi o sjajnoj grupi igrača. I to uglavnom mladih.

- Ovo nam je 11. utakmica u Ligi šampiona ove sezone, računajući kvalifikacije. I uvijek igramo na isti način. I Siti i mi volimo da igramo što više sa loptom, imamo dosta tehničara. Ali, u ostalim segmentima se prilično razlikujemo, prije svega u budžetima - rekao je Leonardo Žardim, trener Monaka. 

ARENA

Portal Analitika