Društvo

Bošković u Abu Dabiju dogovara modernizaciju Vojske CG

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, obišao je danas 13. Međunarodnu izložbu odbrane u Abu Dabiju, te posjetio izložbu mornaričkog (NAIDEX) i ostalog (IDEX) naoružanja i sastao se sa više izlagača sa kojima je razgovarao o saradnji na polju opreme i modernizacije Vojske Crne Gore.
Bošković u Abu Dabiju dogovara modernizaciju Vojske CG
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstava, crnogorskog ministra odbrane dočekali su predstavnici Ministarstva odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata. On je nakon obilaska izložbe položio vijenac na Spomenik palim borcima „Vahat Al Karama“.

U Abu Dabiju se od danas do četvrtka održava 13. Međunarodna izložba i konferencija odbrane - The International Defence Exhibition and Conference (IDEX).

2002boskovic2Crnogorski ministar odbrane u Abu Dabiju boravi do srijede, na poziv potpredsjednika i predsjednika Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara Dubaija i ministra odbrane, šeika Mohameda Bin Rašida Al Maktuma. On će imati više bilateralnih i odvojenih susreta sa predstavnicima zemlje domaćina i ministarstva odbrane UAE, kao i oružanih snaga zemalja učesnika ili izlagača na ovom važnom događaju.

IDEX je zajednička platforma za jačanje saradnje sa međunarodnim vladinim službama, kompanijama i oružanim snagama. Na ovogodišnjem sajmu učestvuje više od 1.200 međunarodnih izlagača.

2002boskovic1
Portal Analitika