Turizam

Ski pas kupljen u Crnoj Gori važiće i u Srbiji

Beogradskom Knez Mihailovom ulicom prošetaće 70 mažoretkinja iz Herceg Novog 22. februara i dijeliće mimoze, čime počinje promocija turizma Crne Gore koja je država partner na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.
Ski pas kupljen u Crnoj Gori važiće i u Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj partnerski odnos našoj državi omogućava bolju saradnju u oblasti turizma i promociju regionalnih odnosa.

Zajednički nastup

Sajam turizma se otvara 22. februara, traje do 26. februara i jedan je od najvećih sajmova u jugoistočnoj Evropi, jer je po broju učesnika i zaključenih poslova ispred Beča, Budimpešte, Ljubljane i Zagreba.

U pet sajamskih dana Crna Gora promovisaće, osim ugostiteljske usluge, regionalnu saradnju u okviru koje je i zajednički nastup sa Srbijom u trećim zemljama. Do sada su Srbija i Crna Gora uspješno zajednički nastupile u Kini, Japanu i Azerbejdžanu sa turističkom ponudom, a slijedi zajedničko predstavljanje u SAD, Južnoj Koreji i Australiji.

Pošto srbijansko tržište čini četvrtinu crnogorskog turizma i po broju gostiju i po broju noćenja, u okviru sajamskih dana Ministarstvo turizma i održivog razvoja Crne Gore i Ministarstvo trgovine i turizma Srbije potpisaće bilateralni sporazum o daljoj saradnji 23. februara, dok će dan kasnije biti potpisan sporazum o zajedničkom ski pasu – što znači da će kupovinom ski pasa u jednoj državi on moći da se koristi tri dana i u drugoj državi.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika