Politika

Reagovanje Škole demokratskog rukovođenja: Bilo je simulacija, u poluformalnoj atmosferi

Škola demokratskog rukovođenja uputila je reagovanje na tekst objavljen u Pobjedi 19.02.2017. pod naslovom „Dva Bečićeva poslanika za članstvo Crne Gore u NATO“, a koji je prenesen i na Portalu Analitika.
Reagovanje Škole demokratskog rukovođenja: Bilo je simulacija, u poluformalnoj atmosferi
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanju Škole demokratskog rukovođenja koje potpisuje Sonja Rašović, koordinatorka, prenosimo u cjelini.

“Poštovani urednici Pobjede i Analitike, tvrdnje koje ste objavili u tekstu „Dva Bečićeva poslanika za članstvo Crne Gore u NATO“ a koje su neimenovani izvori dostavili novinaru Pobjede nijesu tačne i neprofesionalno su dovedene u neodgovarajući kontekst. Objavili ste neprovjerenu i neistinitu informaciju.

U toku jučerašnjeg rada Škole, tema nije bila članstvo Crne Gore u NATO, niti se o tome vodila diskusija. Konkretno pitanje, koje je predavač uputio polaznicima Škole, bilo je simulacija, u poluformalnoj atmosferi, sa jednim potpuno drugim ciljem, a ne da bi učesnici iznijeli politički ili lični stav na temu NATO-a. Čak tako izneseni stavovi, ne odgovaraju istini. Poštovana gospodo, osim ovog, pokazali ste i nepoznavanje ko su članovi 26. saziva Skupštine.

Podsjećamo, da se program Škole realizuje u skladu sa pravilima Chatham Hous-a koja obavezuju svakog učesnika na apsolutnu tajnost o sadržaju i izjavama govornika u toku trajanja zvaničnog programa Škole što ujedno znači da su se „neimenovani izvori“ Pobjede i Analitike oglušili o pravilo na koje su se obavezali potpisujući Ugovor sa Školom i time pokazali sopstvenu neodgovornost.

Apelujemo na vas da priznate propuste koje ste napravili, o tome obavijestite vaše čitaoce i izvinite se organizatorima i pomenutim pojedincima”, navodi se u reagovanju. 

Ipak, predstavnici Škole demokratskog rukovođenja u svom reagovanju nijesu demantovali informaciju koja je objavljena u "Pobjedi", a koju je prenio Portal Analitika, da su Stjefan Camaj i Dženan Kolić na simulaciji podržali članstvo u NATO. 

Portal Analitika