Košarka

VIDEO: Gordon najbolji trojkaš, Robinson III novi šampion zakucavanja

Bek Hjuston Rokitsa Erik Gordon pobijedio je u takmičenju u brzom šutiranju trojki na NBA Ol-staru 2017. godine.
VIDEO: Gordon najbolji trojkaš, Robinson III novi šampion zakucavanja
Portal AnalitikaIzvor

Već u prvom krugu takmičenja eliminisan je branilac titule Klej Tompson, koji je skupio 18 poena, a nadmašili su ga Kemba Voker sa 19, Kajri Irving sa 20 i Gordon sa 25.

U finalnoj rundi Voker je podbacio sa 17, dok su Irving i Gordon bili izjednačeni sa po 20 poena. U novom krugu Gordon je dobio beka Klivlend Kavalirsa 21:18 i odonio trofej u Teksas.

Sa Tompsonom su u prvoj rundi eliminisani još Kajl Lauri, Si Džej Mekalum, Vesli Metjuz i Nik Jang, a posebno je razočarao Lauri sa svega devet poena. 

Bek Indijana Pejsersa Glen Robinson III pobijedio je u takmičenju u zakucavanjima na NBA Ol-star vikendu 2017. godine. Za razliku od prethodnih godina ove su ljubitelji atraktivnih poteza ostali uskraćeni za nezaboravne detalje, a Robinson je u finalu bio bolji od Derika Džonsa mlađeg.

U prvom krugu su eliminisani Deandre Džordan i jedan od favorita, ali nedovoljno spremni Aron Gordon, koji je imao interesantan pokušaj sa dronom, koji mu je bio asistent, ali je uspješno zakucao tek poslije nekoliko pokušaja.

Nadmašio ga je Džons koji je zakucao preko četvorice saigrača iz Finiksa, dok je Robinson desetke cijelog žirija u kojem su bili Kris Veber, Alonzo Morning i Dominik Vilkins zaradio zakucavanjem preko "tornja" od dva čovjeka iza leđa. 

U drugoj seriji Džons mu je odgovorio zakucavanjem nakon odbitka od tablu i probacivanjem lopte kroz nogu, ali je novi šampion ipak bio kreativniji u samom finalu još jednim zakucavanjem iza leđa, ovaj put preko troje ljudi sa obje ruke. 

Portal Analitika