EP: Ženski kata tim sedmoplasirani

Ženski kata tim karate reprezentacije Crne Gore kao sedmoplasirani završio je nastup na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe senior u Sofiji.
EP: Ženski kata tim sedmoplasirani
Portal AnalitikaIzvor

Ženski tim, koji je nastupio u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Aleksandra Mijović, u prvom kolu pobijedio je Bjelorusiju 3:2, dok je u drugom poražen od Francuske 3:2.

Francuski tim u narednom meču poražen je od Španije 5:0, čime je crnogorskom sastavu zatvorio vrata repesaža.

Selektorka ženskog tima u katama, Nela Tatar, kazala je da su sudije još jednom dijelile pravdu na štetu crnogorskog kata tima.

“Neshvatljivo je da su sudije dodijelile pobjedu francuskom timu i pored očiglednog dizbalansa francuske takmičarke i ukupno lošeg nastupa. Žao mi je jer nas je ta pobjeda vodila u polufinale i borbu za medalje”, kazala je Tatar agencija MINA.

Muški kadetsko-juniorski tim, koji su činili Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, poražen od Češke 3:2.

Češka je u narednom kolu poražena od Italije i crnogorske karatiste ostavila bez repesaža. 

“Momci su radili dobro, ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobijedili”, kazala je selektorka muškog tima, Slavka Maksimović. 

Drugi dan šampionata biće nastavljen takmičenjem juniora u borbama.

Od crnogorskih predstavnika nastupiće Aleksandar Popović (do 55), Damir Čolović (do 61), Ilija Radonjić (do 68), Aleksa Šuškavčevića (do 76), Predrag Smolović (preko 76), Ivana Kovačević (do 59) i Vasilisa Bujić (preko 59). 

Portal Analitika