Region

Vučić: Ne plašim se čak ni samog straha, prihvatam kandidaturu

Lider SNS Aleksandar Vučić prihvatio je kandidaturu za predsjednika Srbije nakon sjednice Glavnog odbora te stranke.
Vučić: Ne plašim se čak ni samog straha, prihvatam kandidaturu
Portal AnalitikaIzvor

- Htjeli su da me imaju na crti, ja im na tu crtu izlazim - naglasio je Vučić.

On je naveo da se ne plaši, iako su „mnogi htjeli njegovu glavu“.

- Oni koji su nam već tolike godine pojeli, u prošlosti treba da ostanu. I pored bezbroj probema i savjeta, odlučio sam da prihvatim kandidaturu za predsjednika Srbije, jer Srbija nema puno vremena i na vlast ne smiju da se vrate oni koji su uništili zemlju - rekao je premijer i lider SNS.

- Ne plašim se čak ni samog straha, ne plašim se ni njihovih para - a milione su već potrošili, mi ni dinara - ne plašim se ni njihovih stranih saveznika. Plašim se da ne pobijede Srbiju, da je ne pobijede, ne unize - dodao je on.

Kako kaže, odlučio je da prihvati kandidaturu zato što vjeruje da je ovoj zemlji potreban rad, stabilnost, investicije, nove bolnice i budućnost.

- Zato sam ovo prihvatio, da ne bismo zakasnili, da otvorimo nove fabrike, nove bolnice, nove škole - rekao je on i dodao da prihvata „tešku kampanju koja nas čeka“.

Naglasio je i da nije kandidat samo SNS.

- Zajednički možemo da se borimo SPS, PUPS, PS, SDPS Rasima Ljajića, JS Dragana Markovića Palme, Pokret snaga Srbije, video sam se sa Ištvanom Pastorom. Ne zaboravite da smo u ovom mandatu uspjeli da uspostavimo bolje odnose i povjerenje sa našim koalicionim partnerima, da ne tražimo dlaku u jajetu - rekao je on.

On je naveo da prihvata kandidaturu zato što neko mora da stane na vrata kad prošlost zakuca, ističući da „prošlost sada maljevima kuca i hoće da provali u našu kuću“.

- Takvima mora da se stane na put, da budu vraćeni tamo gdje pripadaju, u političku prošlost.  Boriću se za svoju zemlju sa vama, idemo zajedno da ih pobijedimo - kazao je Vučić članovima Glavnog odbora SNS.

Izvor i foto: B92/Tanjug

Portal Analitika