Turizam

NTO: Česi uvode tri čarter i jednu niskobudžetnu liniju za Crnu Goru

Turistička ponuda Crne Gore predstavlja se na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih međunarodnih sajmova turizma - Holiday World 2017, koji se od 16. do 19. februara održava u Pragu.
NTO: Česi uvode tri čarter i jednu niskobudžetnu liniju za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Ulcinja, Herceg Novog, Kotora, Tivta i Podgorice, a na zajedničkom štandu prisutni su i predstavnici hotelskih preduzeća Budvanska rivijera, Montenegro Stars i Ulcinjska rivijera.

- Danas je održana konferencija za novinare čeških medija iz oblasti turizma, među kojima su: Češko udruženje turističkih novinara - Czech Travel Press, Fine Dining Prague, Lifestyle Magazin, New Europe, Czech Wine Magazine, Press M, Nejmagazin, Zeme A Cesty, Golden Gate i Family Fresh News Magazine. Prisutnim medijima se u ime crnogorskih predstavnika obratila pomoćnica direktorke NTO CG, Maja Liješević predstavljajuci cjelokupnu aktuelnu ponudu za predstojeću turističku sezonu, program kulturnih i zabavnih dešavanja, ponudu za aktivan i odmor u prirodi. Ona je pozvala turiste iz Češke da svoj odmor provedu u Crnoj Gori - ističu iz NTO.

Nakon konferencije, na našem štandu priređena je degustacija crnogorskih proizvoda tokom koje su novinari imali priliku da isprobaju dio tradicionalnih specijaliteta, a od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, u neformalnoj atmosferi, dobiju detaljnije informacije o specifičnostima ponude.

Kako navode iz NTO, turističku ponudu Crne Gore u svojim programima, pored ostalih, tradicionalno nude češki turoperatori i turističke agencije: Kovotour Plus, Vitkovice Tours, Čedok, Relax Adriatic, Fischer, MH Travel i Ivanco Travel.

- Za ovu sezonu Kovotour Plus je intenzivirao saradnju sa crnogorskim partnerima, pa uvodi čarter linije za Crnu Goru iz tri češka grada - Praga, Ostrave i Brna, po dva puta nedjeljno, u periodu od kraja maja do početka oktobra, sa aranžmanima koji se uglavnom odnose na klasični porodični, program za seniore i dječiji program. Takođe, češka niskobudžetna aviokompanija Smart Wings najavila je da će ovog ljeta od kraja maja do kraja septembra, dva puta nedjeljno, saobraćati na relaciji Prag - Podgorica - Prag. Prema očekivanjima čeških turoperatora i crnogorske privrede koji su obnovili i intezivirali saradnju, sa ovog tržišta se u tekućoj godini očekuje rast turističkog prometa - navode iz NTO.

Portal Analitika