Društvo

Majke prekinule protest: Dogovoren sastanak sa ministrima

Više stotina majki, korisnica nadoknada za troje i više djece, prekinulo je protest ispred zgrade Vlade u Podgorici, nakon što su im poručili da će ih primiti u utorak ili srijedu kako bi odgovorili na njihove zahtjeve.
Majke prekinule protest: Dogovoren sastanak sa ministrima
Portal AnalitikaIzvor

15.40 Majke su odlučile da se do sastanka, koji je dogovoren  sa ministrima povuku.

15.00 Savkovićeva je izašla iz Vlade i rekla da su majke dobile poziv od  Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva finansija da se u utorak ili srijedu nađu sa njima. Ipak, učesnice protesta se ne razilaze. 

14.55 Iz Vlade pozvali predstavnicu Savković da uđe u zgradu. 

14.30 Savkovićeva se ponovo obratila okupljenima "Čekamo do 17 časova".

unnamed

13.15 Protestu su se pridružili funkcioneri DF-a, Predrag BulatovićMilan Knežević, Strahinja Bujalić i Slaven Radunović. 

13.00 Ponovno obraćanje Savkovićeve učesnicama protesta: Bez odgovora ne idemo odavde! 

12.15 Savković: Duško Markoviću, požuri, nije teško odgovoriti! (nakon toga čulo se skandiranje "Čekamo odgovor")

12.00 U razgovoru sa reporterom Portala Analitike organzatorka protesta Željka Savković saopštila da će sačekati odgovor Vlade do 13 časova

11.50 Savković obavjestila učesnice protesta da prema informacijama sa kojima raspolaže Vlada u ovom trenutku razmatra njihov jučerašnji zahtjev

11.40 Nova poruka upućena predsjedniku Vlade Dušku Markoviću. Savković: Molimo vas da uvažite zahtjev i odgovorite nam. Tražimo da nam tačno precizirate vrijeme sastanka danas do 13 časova. 

11.20 Učesnice skupa su odbile predlog organizatorke Željke Savković da jedna po jedna ulaze u Vladu sa ličnim kartama i da podnose zahtjeve.

10:55 Na protestu su danas i majke iz Podgorice. Jedna od njih kazala je našem reporteru: "Ovo se tiče svih nas".

10:40 Organizatorka skupa Željka Savković ušla je u zgradu Vlade, da bi se ubrzo zatim vratila i kazala: “Predlažem da ulazimo u Vladu jedna po jedna sa ličnim kartama, da podneseno zahtjeve”.

9:55 Ispred zgrade Vlade trenutno se nalazi oko 300 majki. Okupljene žene skandiraju policajcima: "Bacite štitove" i "Ne bojte se majki". Majke sa sjevera Crne Gore sinoć su morale da se vrate kućama, javlja s terena reporter našeg portala.

9:20 Žene su poručile da očekuju od premijera Duška Markovića da ih danas pozove na sastanak.

1702majke2

One su nezadovoljne time što je premijer Duško Marković prihvatio da se sastane sa njihovim predstavnicama naredne sedmice, kako bi razgovarali o zahtjevima majki.

protest-2

"Vlada je spremna na socijalni dijalog sa majkama o svim aspektima ovog problema, kako bi se pronašla prihvatljiva i održiva rješenja", saopšteno je iz Vlade.

Majke su poručile da će istrajati u svojim zahtjevima.

Portal Analitika