Politika

Vuković: Nikada javno neću kazati što mi je Knežević rekao

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković ocijeno je da su incidenti u skupštinskom holu, kada su poslanici DF-a vrijeđali i nasrtali na kolege iz vladajuće većine, samo jedna od eskalacija, kako je kazao, totalnog antiparlamentarnog, antipolitičkog i destruktivnog ponašanja.
Vuković: Nikada javno neću kazati što mi je Knežević rekao
Portal AnalitikaIzvor

- U Podgorici se diže „kuka i motika“ kada se čovjek neodgovorno odnese prema životinji, ali sve prođe tiho i na samu pomisao da je neko moguće imao namjeru da ugrozi državni poredak, ubije predsjednika Vlade ili kad se juriša na poslanike - rekao je Vuković Pobjedi.

On je kazao da se u trenucima incidenta osjećao tužno jer su njegove kolege, umjesto suočavanja argumentima, fizički nastrnuli na njih.

Napadi

- Osjećao sam se loše jer je na mene krenuo moj kolega da me izvrijeđa. Nikada javno neću reći šta mi je rekao. U istom hodniku, brutalno su napadani posalanici vladajuće koalicije. Žena je dobila batine, čovjeka su izvrijeđali na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Kada pred očima čitave javnosti neko nekome prijeti da će mu slomiti drugu nogu i napraviti ga dvostrukim invalidom, a taj neko je poslanik, a svi slušaju, a ne reaguju, e onda se stvarno treba pitati da li neko misli da ovaj brod može da plovi, a da odgovorni ne rade svoj posao - istakao je Vuković.

On je ocijenio da u Crnoj Gori postoji dugotrajuća politička destrukcija „čije su vođe upravo parlamentarci koji maksimalnom zloupotrebom svojih parlamentarnih prava jurišaju na institucije i državu, sve sa namjerom da Crna Gora, ovakva kakava jeste, ne postoji“.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika