Košarka

Real uz pomoć arbitara slomio otpor autsajdera

Košarkaši Reala plasirali su se u polufinale Kupa kralja, ali su tek poslije ogromne pomoći sudija i produžetka pobijedili Andoru sa 99:93.
Real uz pomoć arbitara slomio otpor autsajdera
Portal AnalitikaIzvor

Koliko je samo autsajder bio blizu senzacije i trijumfa nad braniocem trofeja... Čudo su spriječile sudije i Entoni Rendolf!

Andora je vodila cio meč, držala se do samog kraja, ali arbitri joj nisu dozvolili da se raduje. Najprije su svirali nepostojeće korake Šermadiniju i tako poništili šest razlike, da bi sudije imale glavnu ulogu i u samom finišu.

Albasi je pogodio oba slobodna bacanja za 83:86, nakon čega je Ljulj preuzeo odgovornost. Prenio je loptu na polovinu gostiju i onda u jednom trenutku nagazio liniju na sredini terena, što je značilo da lopta treba da pripadne igračima Andore.

Sudije su to previdjele, iako su dobro stajale, Ljulj je dodao do Rendolfa koji je pogodio trojku za produžetak četiri sekunde prije kraja. U dodatnih pet minuta opet je Rendolf pogađao i odveo Real na megdan Baskoniji (pobijedila Tenerife 90:81) u borbi za finale, uz veliku pomoć arbitara.

Portal Analitika