Crna hronika

Uhapšen Danilovgrađanin zbog sumnje da je pokušao da ubije komšiju

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su sinoć identifikovali i lišili slobode V.G. (63) iz Danilovgrada, zbog sumnje da je istog dana pokušao da ubije komšiju F.K. (29), saopšteno je Portalu Analitika iz Uprave policije.
Uhapšen Danilovgrađanin zbog sumnje da je pokušao da ubije komšiju
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Dežurna služba OB Danilovgrad je juče, 15.02.2017. godine oko 20,30 časova, obaviještena da je u Urgentni blok Kliničkog centra u Podgorici dovezen F.K. sa povredom u predjelu vrata, te da se ovom licu pruža medicinska pomoć.

Službenici OB Danilovgrad su odmah postupili po obavještenju i mjerama i radnjama koje su preduzeli utvrdili su da je F.K. povreda nanijeta najvjerovatnije hladnim oružjem odnosno nožem.

Policijski službenici preduzeli su operativne aktivnosti koje su ih veoma brzo dovele do identiteta lica za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo.

Radi se o V.G. iz Danilovgrada koji je sinoć pronađen a potom i lišen slobode.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Utvrđeno je da je lice mjesta događaja montažni objekat u mjestu Grbe, te da se događaj desio oko 20,15 časova.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su V.G. i F.K, koji su inače komšije, prvo zajedno sa još nekoliko lica izvjesno vrijeme boravili u navedenom objektu i dvorištu ovog objekta gdje su se družili. V.G. i F.K. su potom, sumnja se, došli u verbalni konflikt, te je V.G, nakon kraće svađe, F.K. zadao nožem ubod u predjelu vrata.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj tokom kojeg je pronađen nož kojim je, sumnja se, izvršeno ovo krivično djelo. Izuzeti su i drugi tragovi koji će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

F.K. je u događaju zadobio tešku tjelesnu povredu.

Osumnjičeni V.G. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

 

Portal Analitika