Fudbal

Crnogorski internacionalac otišao na Island

Crnogorski internacionalac Darko Bulatović ostvario je egzotičan transfer, dvadesetsedmogodišnji Nikšićanin prešao je u KA Akurejri sa Islanda.
Crnogorski internacionalac otišao na Island
Portal AnalitikaIzvor

Bulatović je prvi dio sezone proveo u Čukaričkom, sa kojim je u januaru raskinuo ugovor. Povezivao se i sa Sutjeskom, ali je na kraju izabrao klub na dalekom sjeveru.

“Dobio sam poziv iz Akurejrija, čiji trener je odigrao presudnu ulogu u ovom transferu. Imao sam još nekoliko ponuda iz Srbije i inostranstva, ali je Akurejri bio najkonkretniji, ponudio je najbolje uslove. Zadovoljan sam izborom novog kluba”, kazao je Bulatović, koji je najbolje partije pružao u dresu Radničkog iz Niša, čiji dres je nosio od 2014. do ljeta 2016. godine.

Trener Akurejrija, islandskog prvoligaša, je Srđan Tufegdžić iz Srbije, a Bulatoviću će saigrači biti još dvojica igrača iz te zemlje, Rajković i Aleksandar Trninić, kao i Hrvat Juraj Grizelj.

Akurejri je gradić od dvadesetak hiljada žitelja na sjeveru Islanda, ujedno i važna luka i ribolovački centar za tu državu. U tom gradu rođen je kapiten islandske reprezentacije Aron Gunarson, jedan od najboljih igrača „ribara” na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Arena; Foto: Šansa sport

Portal Analitika