Politika

Radulović o izjavi Železnjaka: Rusi nastavljaju po svom

Istaknuti ruski funkcioneri ne propuštaju priliku da se osvrnu kritički, uvredljivo i sa dosta prijetnji na crnogorsku političku scenu - ocijenio je za Pobjedu predsjednik Matice crnogorske, Dragan Radulović.
Radulović o izjavi Železnjaka: Rusi nastavljaju po svom
Portal AnalitikaIzvor

On je to kazao komentarišući izjavu sekretara Generalnog savjeta stranke Jedinstvena Rusija i člana Komiteta državne Dume za međunarodna pitanja, Sergeja Železnjaka, koji je zaprijetio da bi hapšenje poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića moglo da izazove „katastrofu u Crnoj Gori“ i da može doći do „najtragičnijih mogućih događaja“.

- Ono što je posebno teško u slučaju ove izjave jeste što je riječ o ruskom zvaničniku, koji je poslanik i visoki funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije. To je samo nastavak dosadašnje prakse tih istaknutih ruskih funkcionera, koji ne propuštaju priliku da se osvrnu kritički, uvredljivo i sa dosta prijetnji na crnogorsku politiku - ocijenio je Radulović.

Dešavanja u Crnoj Gori u vezi sa Mandićem i Kneževićem su, kako podsjeća, u okvirima pravnog sistema i pravosudnih organa.

- Kao što ni mi u Crnoj Gori ne bi trebali da se miješamo ni na koji način u posao pravosudnih organa, još manje bi, vjerujem, trebali da se miješaju ljudi sa strane. Tu prostora za miješanje nema - rekao je Radulović.

Govoreći o prizivanju sukoba u Crnoj Gori, predsjednik Matice crnogorske objašnjava da je to ustaljena matrica ponašanja ruskih predstavnika. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika