NATO

Bošković: Sve članice podržavaju članstvo Crne Gore u NATO

Sve države članice NATO-a, uključujući i Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju članstvo Crne Gore u tom savezu i po tom pitanju nema nikakvih nedoumica, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.
Bošković: Sve članice podržavaju članstvo Crne Gore u NATO
Portal AnalitikaIzvor

On je, nakon prvog dijela sastanka ministara odbrane zemalja NATO-a, kom prisustvuje u Briselu, rekao da je svih 28 zemalja članica NATO-a snažno na liniji podrške članstvu Crne Gore.

“Apsolutno nema nikakvih nedoumica po tom pitanju, danas smo to čuli više puta i to je ono najvažnije što se tiče građana Crne Gore”, kazao je Bošković novinarima.

Upitan da li je imao priliku da pita američkog ministra Džejmsa Matisa da li će predsjednik SAD potpisati ratifikaciju Protokola, ponovio da je “svih 28 članica, a među njima i SAD, iskazalo značajnu i jaku podršku učlanjenju Crne Gore”.

“Ne mogu govoriti u ime američke administracije, oni imaju svoje prioritete u ovom momentu, to je izbor nove administracije, ali sam i dalje optimista da sve to može biti završeno do 25. maja, kad je samit”, rekao je Bošković odgovarajući na pitanje o ratifikaciji Protokola u SAD.

On, dodao je, ne sumnja da će poruke američke administracije biti na planu jačanja NATO-a i evropske i globalne stabilnosti.

Bošković je rekao i da crnogorsko članstvo u NATO nije nikako usmjereno protiv Rusije.

“Već slijedimo isključivo svoj interes i to je poruka koju svi šaljemo i koja je možda najvažnija u ovom momentu, da je Crna Gora nezavisna država, slijedi svoje interese, a najveći njen interes je dugoročna stabilnost i bezbjednost, ne samo Crne Gore, nego cjelokupnog Zapadnog Baklkana”, zaključio je Bošković.

(Mina)

Portal Analitika