Šakotić: Sa podmlađenim i perspektivnim timom u Sofiju

Karate reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu (EP) u Sofiji učestvovaće sa podmlađenim i perspektivnim timom uz nekoliko već dokazanih i iskusnih takmičara, kazao je predsjednik Karate saveza, Dragan Šakotić.
Šakotić: Sa podmlađenim i perspektivnim timom u Sofiju
Portal AnalitikaIzvor

Sofija će od 17. do 19. februara biti domaćin šampionata Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore.

Šakotić je kazao da je veliki hendikep izostanak karatiste podgoričkog Omladinca, Marija Hodžića, koji će zbog povrede na završnim pripremama propustiti šampionat u Sofiji.

“Selektori reprezentacije pružili su šansu mlađim takmičarima da se oprobaju na tako značajnom i velikom šampionatu i uđu u program i sticanje iskustva, kako bi sljedeće godine sa neophodnim entuzijazmom i voljom ušli u trku za sticanje norme za Olimpijske igre. To nam je primarni cilj i vjerujem da ćemo ga i ostvariti, svakako uz ostvarenje i dobrih rezultata”, kazao je Šakotić agenciji MINA.

On je naglasio da su crnogorski karatisti na svjetskim i evropskim šampionatima uvjek postizali odlične rezultate, podsjećajući da su oni nacionalnu federaciju plasirali na 44. mjesto svjetske rang liste. 

“U reprezentaciji imamo objektivnog kvaliteta za rezultat koji vodi do neke od medalja, do koje bi mogli Nenad Dulović, Nikola Malović, Vladimir Mijač, Vuk Popović ili neko drugi. Selektori bi svakako dali bolju analizu, ali vječiti sam optimista i vjerujem da će svi dati svoj maksimum i opravdati ukazano im povjerenje”, kazao je Šakotić.

On je istakao da crnogorski karatisti zbog otežanog, prije svega, nepovoljnog finansijsijskog stanja nijesu odradili dovoljan broj priprema.

“Uprkos tome znam da su klubovi iz kojih potiču reprezentativci uradili dodatne napore kako bi što bolje spremili takmičare”, kazao je Šakotić.

On je najavio da zbog zdrastvenih problema i poslovnih obaveza neće putovati u Sofiju, navodeći da nije bilo zakazanog Kongresa Evropske karate federacije.

“Na kraju poželimo našoj reprezentaciji puno sreće i uspjeha u glavnom gradu naše prijateljske Bugarske”, kazao je Šakotić.

Crnu Goru će u Sofiju predstavljati 29 takmičara. 

Selektor muške kadetske i juniorske selekcije u borbama, Slobodan Vlahović, odredio je kadete Janka Dževerdanovića (do 52, Omladinac), Balšu Miličkovića (do 57, Omladinac), Vasilija Mićunovića (do 63, Budućnost), Bojana Boškovića (do 70, Omladinac) i Nemanju Jovovića (preko 70, Bar) i juniore Aleksandra Popovića (do 55, Omladinac), Damira Čolovića (do 61, Bar), Iliju Radonjića (do 68, Omladinac), Aleksu Šuškavčevića (do 76, Bratstvo) i Predraga Smolovića (preko 76, Onogošt). 

Selektor Radoslav Vukićević računa na kadetkinje Tamaru Đurković (do 47, Bar), Jovanu Vukčević (do 54, Bar) i Milenu Jovanović (+54, Omladinac) i juniorke Ivanu Kovačević (do 59, Buducnost) i Vasilisu Bujić (preko 59, Bar). 

Selektor mlađih seniora u borbama, Slavenko Bajić, za nastup u Sofiji odredio je Nenada Dulovića (do 60, Omladinac), Nikolu Malovića (do 75, Onogošt), Vuka Popovića (do 84, Omladinac) i Luku Ivanovića (preko 84, Budućnost). 

U konkurenciji mlađih seniorki u borbama, odlukom selektora Žarka Rakovića, u Sofiju putovaće Ivana Ranđelović (do 61, Čempion), dok je za nastup u katama, u istoj starosnoj kategoriji, slektor 
Jugoslav Bukilić, odredio Srđana Vuković (Podgorica). 

U konkurenciji kadeta i juniora u katama selektorka Slavka Maksimović u Sofiji računa na Kenana Nikočevića (Bar), Filipa Bakića (Budućnost),
Vladimira Mijača (Bar) i Arijana Kočana (Bar).

Selektorka u katama, u konkurenciji kadetkinja i juniorki, za nastup na šampionatu odredila je Ivanu Bujković (Bar), Jovanu Marić (Budućnost), Mia Roganović (Budućnost) i Aleksandru Mijović (Budućnost).

Šef delegacije biće direktor reprezentacije, Dragoljub Fatić, dok će vođa puta biti Aleksandra Ćatović.

Putovaće i selektori Slavenko Bajić, Žarko Raković, Slobodan Vlahović, Nela Tatar i Slavka Maksimović, sudija Veljko Brnović i doktor reprezentacije Predrag Maraš.

Mina

Portal Analitika