Politika

INCIDENT: Obezbjeđenje spriječilo sukob poslanika

Poslanici Demokratskog fronta, predvođeni Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem ušli su u zgradu Skupštine nakon što su njihove kolege iz vladajuće većine izglasali skidanje imuniteta.
INCIDENT: Obezbjeđenje spriječilo sukob poslanika
Portal AnalitikaIzvor

Kako javlja izvještač Portala Analitika sa lica mjesta, poslanici DF-a su se verbalno sukobili sa poslanicima vladajuće koalicije, koji su izašli u pratnji obezbjeđenja. Došlo je do guranja među poslanicima, koje je pratio niz međusobnih psovki i pogrdnih riječi.

Veći fizički obračun među poslanicima na kraju su spriječili pripradnici obezbjeđenja. Poslanik DF-a Branko Radulović htio je fizički da se obračuna sa poslanikom DPS-a Miodragom Radunovićem uhvativši ga za vrat, a poslanik Milan Knežević se unio u lice poslaniku DPS-a Miodragu Vukoviću.

Mandić, Knežević i Radulović do tada su bili ispred zgrade Skupštine, sa pristalicama DF-a koji se protive izglasavanju skidanja imuniteta.

Mandić je kazao da oni mjesecima upozoravaju da se Crna Gora nalazi na ivici građanskih sukoba.

- Vlast ne može na osnovu iskaza jedne bitanke Sinđelića da se ponaša ovako prema drugoj polovini Crne Gore - naveo je on.

nered-skupstina-2

On je najavio da će "u prostorijama Skupštine čekati sve naredne odluke".

- Danas smo, ulazeći u ovaj hol Skupštine, tražili da se susretnu naši pogledi i pogledi poslanika DPS-a. Njihovo ponašanje je ispod svakog dostojanstva. Ovom odlukom o skidanju imuniteta žele da nas zaplaše - dodao je on.

df-skupstina

Pet minuta nakon podneva završeno je obraćanje poslanika DF-a i oni su produžili u prostorije svog poslaničkog kluba u Skupštini, gdje će, kako se očekuje, čekati hapšenje.

Predrag Bulatović precizirao je okupljenim novinarima da će funkcioneri DF-a u Skupštini biti do daljnjeg.

Foto: Ivana Božović

Portal Analitika