Fudbal

LŠ: Derbi u Minhenu, Napoli na noge šampionu!

Večeras na ,,Santjago Bernabeuu“ Real Madrid dočekuje Napoli na prvoj prepreci u nokaut fazi ka odbrani titule prvaka Evrope.
LŠ: Derbi u Minhenu, Napoli na noge šampionu!
Portal AnalitikaIzvor

,,Merengesi“ imaju 18 uzastopnih mečeva bez poraza u elitnom takmičenju, teško da ih ko može zaustaviti na putu do titule u Primeri, još samo da igra Garet Bejl i sve bi bilo gotovo idealno u ovom trenutku.

- Napoli igra dobro. Mauricio Sari radi sjajan posao kao trener, to se može vidjeti po rezultatima. Mislim da će biti odlična utakmica - rekao je trener Reala Zinedin Zidan.

- Napadačka su ekipa, igraju jakim intenzitetom i brzinom. Niski su, dribleri, dobri tehničari. Imamo čime da ih ugrozimo i želimo to da uradimo.

Francuski strateg, koji je u debitantskoj sezoni kao prvi trener osvojio Ligu šampiona, smatra da večerašnja utakmica nije odlučujuća.

- Ne možete proći neku nokaut fazu jednim mečom. Idemo korak po korak. Svako želi da osvoji Ligu šampiona, ali to je dug, težak put. Mi smo na njemu i to je dobra stvar - dodao je Zidan.

Napoli je drugi put u osmini finala LŠ, a u Evropi je izgubio samo jednom na posljednjih sedam gostovanja.

- Osjećam da smo porasli kao ekipa psihološki i igrački. Naša forma pokazuje to. Imamo još toga da prikažemo, potrebno je da počnemo sa ovog stadiona. Možemo da prihvatimo bilo koji rezultat, ali ne jednu stvar - da budemo uplašeni. Ako se budemo branili 90 minuta to će biti zbog onoga što protivnik uradi, ne zbog naše namjere, prokomentarisao je trener Mauricio Sar.

Ništa manje pažnje od onog madridskog privlači i meč u Minhenu. Bajern protiv Arsenala, Karlo Anćeloti protiv Arsena Vengera.

- Zadovoljan sam kako igramo u posljednje vrijeme. Želimo da budemo na visokom nivou u svim takmičenjima. Nećemo igrati da ne primimo gol, ali želimo da kontrolišemo posjed lopte. Arsenal ima brze igrače i dobar je u kontri, ali naš duel će trajati 180 minuta, možda i više - istakao je Anćeloti.

Bajern je u osmini finala LŠ eliminisao Arsenal 2005, 2013. i 2014. godine.

- Moramo da zaboravimo prethodne mečeve i fokusiramo se na predstojeći. Svake sezone igramo sa Bajernom, uvijek imaju isti cilj - trofej Lige šampiona. Sposobni smo da ih izbacimo, igraćemo revanš kod kuće, ali to neće zna- čiti ništa ako ne odigramo dobro u Minhenu - poručio je Venger.

Portal Analitika