Crna hronika

SDT formiralo predmet protiv šefa premijerovog kabineta Dragoljuba Bulatovića

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet protiv nedavno izabranog šefa premijerovog kabineta Dragoljuba Bulatovića, ali i još nekolicine članova Uprave ZIKS-a, zbog propusta koji su zatvoreniku Jovici Zindoviću omogućili da pobjegne sa služenja zatvorske kazne, piše Dan.
SDT formiralo predmet protiv šefa premijerovog kabineta Dragoljuba Bulatovića
Portal AnalitikaIzvor

Prije imenovanja na funkciju u Vladi, Bulatović je bio pomoćnik direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), ali je nedugo nakon Zindovićevog bjekstva smijenjen.

“Obavještavamo Vas da je u ovom tužilaštvu formiran predmet pod radnim nazivom „ZIKS”, dok druge detalje ovog predmeta ne možemo saopštiti u cilju interesa istrage”, saopštio je za „Dan” Jovan Vukotić, samostalni savjetnik za slobodan pristup informacijama Specijalnog državnog tužilaštva.

Tužilac i policija prikupljaju dokaze i izvještaje kako bi utvrdili da li je Bulatović u spornoj situaciji zloupotrijebio službeni položaj. Takođe, provjerava se da li je bivši pomoćnik direktora ZIKS-a moguće propuste napravio svjesno kako bi pomogao Zindoviću.

IZVOR: Dan

 

Portal Analitika