Abiznis

Počeli pregovori o kupovini Luke Bar

Pregovori predstavnika Vlade sa poljskim OT Logistikom, koji je jedini dostavio ponudu za kupovinu Luke Bar i Montekarga, počeli su juče, kazao je Pobjedi predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.
Počeli pregovori o kupovini Luke Bar
Portal AnalitikaIzvor

On je objasnio će se prvo razgovarati o ponudi za Luku Bar, a potom za Montekargo.

– U paketu ćemo gledati ove dvije kompanije kao projekat koji je od značaja za Crnu Goru. Vidjećemo kako će ići pregovori sa Lukom Bar, pa ćemo na osnovu toga nastaviti i za Montekargo. Procijenićemo da li to može tako ići paralelno. U svakom slučaju, za nas je veoma bitno da imamo zaokružen projekat. Ne bi bilo prihvatljivo da po jednom tenderu transakcija bude zaključena, a po drugom ne. To je za sada naša intencija - da riješimo i Luku i Montekargo u paketu – ukoliko to bude moguće – objasnio je Vujović.

Poljaci su za trećinu akcija Luke Bar ponudili 7,1 milion eura, trogodišnji investicioni program, vrijedan 17,1 milion, a biznis planom je predviđeno povećanje obima pretovara tereta u prvoj godini 70 odsto.

Za Montekargo nude 2,5 miliona za akcije i isto toliko investicija. Plan im je da uspostave koridor Baltik – Jadran, koji bi im za šest dana skratio put žita do Mediterana.

Pobjeda

Portal Analitika