Kultura

Komedija "Biser Bojane" Milana Karadžića večeras u Sava centru

Dugometražni igrani film „Biser Bojane“, u režiji Milana Karadžića, biće premijerno prikazan večeras u 20:30 sati u centru „Sava“ u Beogradu.
Komedija "Biser Bojane" Milana Karadžića večeras u Sava centru
Portal AnalitikaIzvor

Film će sjutra veče vidjeti publika i u Novom Sadu, a do kraja mjeseca očekuju se svečane premijere i redovna bioskopska distribucija u većim gradovima u Srbiji i Crnoj Gori.

Reditelj Milan Karadžić ranije je izjavio za beogradske medije da je „Biser Bojane“ akciona priča, protkana ljubavnim motivima, uz puno porodič- nih sukoba i problema.

Insistirao je, kaže, na kvalitetnom humoru, pa očekuje i dobar odziv publike. Posebno je istakao da je film najvećim dijelom snimljen u prelijepom ambijentu Ade Bojane na Crnogorskom primorju. Akcija i romantika Prethodni Karadžićev film „Gorčilo“, kao i serija „Budva na pjenu od mora“, izazvali su veliku pažnju publike.

Reditelj je najavio da će i „Biser Bojane“ biti izmontiran kao serija.

- Napravili smo jedan objekat na toj prelijepoj plaži, po zamisli našeg sjajnog scenografa Mila Jeremića. Ostvarili smo želju i snimili film, a sada čekamo da vidimo kako će ga gledaoci prihvatiti pa da nastavimo dalje - rekao je Milan Karadžić, a prenosi portal SEEcult.

Glavne uloge igraju Slaven Došlo, Vanja Nenadić i Mima Karadžić. U središtu priče je Đorđe Popović (Slaven Došlo), mladi ljekar iz Beograda, koga je odgajila baka (Mira Banjac). Đorđe vjeruje da mu je otac mrtav, ali dobija anonimni poziv da ga upozna i kreće u Crnu Goru. Na putu srijeće Lolu (Vanja Nenadić), mladu kajterku, ćerku policijskog inspektora Rajka (Mladen Nelević) i zajedno stižu na Adu Bojanu. Đorđev otac Nikola (Mima Karadžić), nakon duge robije izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi na kratko u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim zlatarama. Nikolu očekuje „vruć“ doček policije i bivših partnera zainteresovanih za dijamante. Spreman je na sve, ali ne i na susret sa sinom nakon 25 godina. Sa druge strane, Đorđe, koji planira susret sa ocem, ne očekuje da će mu se na ovom putovanju dogoditi ljubav. Scenario je napisao Vladimir Đurđević, autor više pozorišnih hitova (Ne igraj na Engleze, Savršen kroj).

Pobjeda, SEEcult

Portal Analitika