Politika

SKANDALOZNO: Funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak prijeti Crnoj Gori

Zamjenik predsjednika ruske Dume i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak zaprijetio je u izjavi, koju je prenijela Ruska riječ, da bi hapšenje poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića moglo da izazove katastrofu u Crnoj Gori sa najtragičnijim posljedicama.
SKANDALOZNO: Funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak prijeti Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Železnjak kaže da ,,nije nimalo slučajno što je pitanje oduzimanja imuniteta Mandiću i Kneževiću pokrenuto baš uoči Dana državnosti Srbije“ i tvrdi da je u pitanju ,,čista provokacija“.

Zamjenik predsjednika Dume nije pojasnio zbog čega dovodi u vezu Dan državnosti Srbije sa tužilačkom istragom o pokušaju terorizma u Crnoj Gori.

– Crnogorski režim je na opasnom putu da radikalizuje situaciju u svojoj zemlji. Takva rušiteljska agonija može da dovede do najtragičnijih mogućih događaja, zato je neophodno ujedinjenje svih zdravih političkih i društvenih snaga da bi se spriječila katastrofa u Crnoj Gori – rekao je zamjenik sekretara Generalnog savjeta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak.

– Posebno ciničnim izgleda činjenica da je za srijedu, 15. februara, kada je Dan državnosti u Srbiji, zakazana vanredna sjednica parlamenta Crne Gore, na kojoj će biti donijeto rje- šenje da se ukine imunitet i faktički da se uhapsi lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić – rekao je Železnjak.

 On je skrenuo pažnju na to da crnogorski režim širenjem represije i gušenjem demokratije ima za cilj da isprovocira nasilje, da primijeni iste metode koje je već koristio 2015. godine, da uz pomoć policije suzbije sva različita mišljenja i da ustroji diktaturu kriminalnih krugova u Crnoj Gori.

–Danas smo dužni da iskažemo međunarodnu solidarnost i tijesnu povezanost s našim partnerima i istomišljenicima u Crnoj Gori, Srbiji, BiH, u regionu i u drugim zemljama, da bi se zaustavilo bezakonje i nasilje koje se u Crnoj Gori kreira prema sopstvenom narodu – poručio je Železnjak.

Pobjeda

 

Portal Analitika