Politika

Sjednica zakazana po Poslovniku

Iz Skupštine Crne Gore saopšteno je da je sjutrašnja sjednica zakazana u skladu sa Poslovnikom. Kako je Skupštine saopšteno Televiziji Crne Gore, 28 poslanika podnijelo je zahtjev za vanredno zasjedanje i predložilo dnevni red u kome je jedina tačka skidanje imuniteta dvojici lidera Demokratskog fronta. Saopšteno je da je zakazivanje vanredne sjednice moguće i u roku kraćem od 15 dana što je, kako kažu, praktikovano i tokom prethodnih skupštinskih saziva.
Sjednica zakazana po Poslovniku
Portal AnalitikaIzvor

"Sjednica Prvog vanrednog zasjedanja Skupštine Crne Gore u 2017. godini, zakazana je u skladu sa Poslovnikom Skupštine koji propisuje da podnosilac zahtjeva za vanredno zasijedanje određuje dan održavanja i dnevni red sjednice", kazali su iz parlamenta. 

Zakazivanje vanredne sjednice Skupštine moguće je i u roku kraćem od 15 dana, što je praktikovano i tokom prethodnih skupštinskih saziva, precizirali su iz Skupštine.

Između ostalih, član Predsjedništva Demokratskog fronta Predrag Bulatović optužio je danas predsjednika Skupštine Ivana Brajovića za kršenje Ustava i skupštinskog Poslovnika, načinom na koji je zakazao vanrednu sjednicu, kao i sadržajem odluke koju je stavio na dnevni red

Portal Analitika