Politika

NIKŠIĆ: Socijaldemokate predale listu

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) predale su Opštinskoj izbornoj komisiji u Nikšiću izbornu listu, čiji je nosilac Spasoje Vukotić.
NIKŠIĆ: Socijaldemokate predale listu
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje kakav je smisao učešća na izborima s obzirom na to da je opozicija najavila bojkot, Vukotić je kazao da ne žele da komentarišu odluke ostalih partijskih subjekata.

„Za nas su obavezujući potpisi više od 1,4 hiljade građana koji su nam dali podršku za učešće na izborima 12. marta u Nikšiću“, rekao je Vukotić novinarima nakon predaje liste.

On je kazao da na osnovu terenskog rada i potpisa podrške imaju dobru prognozu za izborni rezultat, koji će biti znatno bolji od ostvarenog na parlamentarnim izborima kada su osvojili ispod 800 glasova.

„Ideal socijaldemokratije živi u Nikšiću, a na našoj listi su mlađi ljudi koji su do sada, uglavnom, bili apolitični i ostvareni su u životnim i radnim obavezama. Na listi imamo više od 30 odsto mladih i više od 40 odsto žena i očekujemo dobar rezulatat“, rekao je Vukotić i obećao da će se truditi za što bolje uslove za život i rad u Nikšiću.

SD su došle u zgradu Opštine noseći partijske zastave, a ispred ih je „čekala“ grupa predstavnika Alternative Crne Gore, držeći papire na kojima je pisalo „Izdajnici“.

Predsjednik Opštinskog odbora SD-a, Momčilo Mićunović nije želio da prokomentariše takav „doček“, uz obrazloženje da su Socijaldemokrate partija „sa novim pogledima u partijskom radu“.

„Ne komentarišemo druge političke partije, bavimo se našim programom i očekujemo podršku birača“, rekao je Mićinović.

Upitan da li očekuju da će se izbori u Nikšiću održati 12. marta, Mićunović je kazao da misli da hoće. 

Portal Analitika