Fudbal

Maradona kao 'amajlija' Napolitancima u Madridu

Po mnogima najbolji igrač svih vremena, Dijego Maradona podržaće svoj bivši klub Napoli u Madridu protiv Reala u Ligi šampiona.
Maradona kao 'amajlija' Napolitancima u Madridu
Portal AnalitikaIzvor

Maradona je igrao za Napoli kada su se dva kluba posljednji put sastala u Evropi, kada je 'kraljevski' klub bio bolji. 'El Pibe' će skoro 30 godina poslije toga uživo na stadionu Santjago Bernabeu pratiti duel Napolija i Reala.

"Da sam bio prorok, ne bih morao da se bavim fudbalom", odgovorio je Maradona na pitanje španskih medija šta očekuje u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige šampiona. 

Maradona je bio najveća zvijezda Napolija, kada su se dva kluba sastala u Evropskom kupu 1987. godine. Real je pobijedio u dvomeču ukupnim rezultatom 3:1. Zajedno sa Maradonom, koji je timu iz Napulja donio jedina dva Skudeta, kao i Kup UEFA; ekipu Napolija će u Madridu bodriti oko deset hiljada navijača italijanskog kluba. 

Za navijače Napolija rezervisano je 4.000 mjesta u sektoru za pristalice gostujućih timova, ali se očekuje da ih ukupno na stadionu bude oko 10.000. Napoli očekuje da će eliminisati evropskog šampiona i ispisati nove stranice istorije prvim plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona. 

Utakmica će se igrati u srijedu od 20.45.

Portal Analitika