Košarka

Žrijeb za polufinale Kupa: I Budućnost Voli u igri!

U polufinalnim duelima završnog turnira Kupa Crne Gore za seniore koji će u petak i subotu biti odigran u Baru sastaće se Teodo - Mornar i Lovćen 1947 – pobjednik posljednjeg duela četvrtfinala u kojem se u srijedu sastaju Budućnosti Voli i Primorje 1945.
Žrijeb za polufinale Kupa: I Budućnost Voli u igri!
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost Voli koja brani trofej pobjednika Kupa stekla je pravo nastupa u takmičenju, nakon što je Košarkaški savez Crne Gore dobio obavještenje od Svjetske košarkaške federacije (FIBA) da je ukinuta suspenzija podgoričkom klubu i da može da registruje igrače za takmičenja na nacionalnom nivou. Polufinalni dueli na programu su u petak, a finale se igra u subotu od 19 sati, uz prenos na Televiziji Crne Gore.

Po završetku žrijeba, održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili treneri Budućnost Volija, Teoda, Lovćena i Primorja 1945 – Ilijas Zuros, Miodrag Kadija, Miloš Pejić i Slobodan Savović, te pomoćni trener Mornara – Ljubo Vujačić, koji je govorio o očekivanjima domaćina završnog turnira zbog spriječenosti trenera Đorđija Pavićevića da prisustvuje događaju.

Trener Budućnost Volija Ilijas Zuros kazao je da mu je drago što je podgorički tim dobio priliku da nastupi u Kupu Crne Gore.

"Očekuje nas Primorje, favoriti smo i očekujem pobjedu. Poseban izazov biće pripremiti ekipu za finalni turnir, jer do sada nijesmo igrali sa toliko mladih igrača u timu. Bez obzira na to Budućnost u svakom meču ide na pobjedu. Očekujem da opravdamo očekivanja i vjerujem da će publika u Baru uživati u dobrim košarkaškim priredbama", kazao je Zuros.

Trener Primorja Slobodan Savović, kazao je da je za hercegnovski tim, kao najmlađi u ligi, veliki uspjeh i što je došao do četvrtfinala.

"Čeka nas apsolutni favorit, ali nećemo se predati. Pokušaćemo da damo svoj maksimum, Kup je specifično takmičenje gdje su iznenađenja moguća. Favorit je, ali se nećemo predate", rekao je Savović.

Trener Lovćena Miloš Pejić kazao je da se u cetinjskom klubu nijesu opterećivali žrijebom i da bi bili zadovoljni njegovim ishodom kakav god boiio.

"Plasmanom na finalni turnir ispunili smo plan. Duel sa ekipom Budućnosti nagrada je za mlade igrače cetinjskog tima. Budućnost je favaorit protiv nas, ali mi želimo da igramo", kazao je Pejić.

Pomoćni trener Mornara Ljubo Vujačić, zahvalio se savezu na izboru za domaćina finalnog turnira.

"Siguran sam da će Mornar to odraditi profesionalno i da će turnir biti organizovan na visokom nivou", rekao je Vujačić.

On je najavio da će barski klub razmotriti da li će biti organizator takmičenja zbog naknadne dozvole za učešće ekipi Budućnosti.

"Novonastala situacija i najava učešća Budućnosti nas je iznenadila, u nezvaničnom razgovoru sa ljudima iz kluba konsultovaćemo se i veoma brzo obavijestiti o domaćinstvu. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da ćemo biti domaćini", rekao je Vujačić.

On je, komentarišući rivala u polufinalu, kazao da Teoodo ove sezone bilježi dobre rezultate.

"Lideri su domaćeg šampionata i igraju dobro u Balkanskoj ligi. Moraćemo maksimalno da se spremimo da bi ih pobijedili i igrali finale", kazao je Vujačić.

Trener Teoda Miodrag Kadija rekao je da mu je drago što će Budućnost Voli igrati finalni turnir.

"Finale Kupa u CG nije isto sa njima ili bez njih. Bilo ko da bude pobjednik ni bi imao veliku draž, a da Budućnost nije učestvovala. Biće kvalitetnija košarka. Budućnost i Mornar su ispred svih po budžetu i kvalitetu, pa ne treba gajiti neke velike ambicije. Ipak, Kup je specifično takmičenje i iznenađenja su moguća", kazao je Kadija.

On je naglasio da je za Teodo nagrada igranje finalnog turnira.

"To je za nas nagrada za dobre partije ove sezone. Mornar je favorit, ali daćemo maksimum i opravdamo igre ove sezone", kazao je Kadija.

RASPORED FINALNOG TURNIRA KUPA CRNE GORE

Petak, 17. februar

Lovćen – Budućnost Voli / Primorje 1945 (17.00)

Mornar – Teodo (19.30)

Subota, 18. februar

FINALE – (19.00), prenos na Televiziji Crne Gore

Portal Analitika