Crna hronika

Identifikovan napadač na Dukića

Podgorička policija došla je do identiteta osobe koja je, prema rezultatima dosadanje istrage, početkom prošlog mjeseca ranila Sašu M. Dukića (38).
Identifikovan napadač na Dukića
Portal AnalitikaIzvor

Identifikovanju napadača najviše su doprinijele kamere u blizini mjesta ranjavanja, koje su ga snimile. Takođe, osumnjičeni je za sobom ostavio tragove koji su poslati na vještačenje, a na osnovu prikupljenih dokaza izrađen je i foorobot napadača. Takođe podgorički inspetkori, su operativnim radom došli do saznanja ko bi mogao biti lice koje bi na ovaj način željelo da naudi Dukiću.

Iz policije nijesu željeli da iznose detalje o ovom slučaju da ne ugroze istragu, ali tvrde da su na dobrom putu da uhapse osumnjičenig.

Podsjetimo, početkom januara, u podgoričkom naselju Zlatica, zasad nepoznati napadač je iz automobila u pokretu ispalio više hitaca na Dukića. On je odmah prebačen u Urgentni centar sa povredama u donjem dijelu leđa. Napadač i njegov pomagač bili su u ''audiju'' beogradskih registarskih oznaka, koji su odmah nakon pucnjave zapalili na Ibričevini gdje im se gubi svaki trag. Pošto se njegovo zdravstveno stanje popravilo, Dukić je vraćem u spuški zatvor, gdje izdržava kaznu zbog ubistva u Njemačkoj, a ostalo mu je da robija još godinu dana.

Nedugo prije nego što je ranjen, on je izašao iz zatvora na odmor, što ga sleduje po zakonu, jer je izdržao više od dvije trećine kazne. Ime Saše Dukića dospjelu je u žižu javnosti prije 13 godina kada se desilo ubistvo u Njemačkoj. On je sa Zoranom Boškovićem (36) iz Sutomora optužem da je ubio njemačkog državljanina Helmuta Mikolaeka, zbog čega je osuđen na višegodišnju robiju.

(Dan)

Portal Analitika