Društvo

Unutrašnja kontrola: Postupak protiv pet policajaca

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije podnijelo je predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv pet policajca zbog neprofesionalnog ponašanja ili terže povrede službene dužnosti. Postupak je pokrenut protiv četiri policajca iz Kolašina i jednog policijskog službenika iz Herceg Novog.
Unutrašnja kontrola: Postupak protiv pet policajaca
Portal AnalitikaIzvor

 “Građanin M.R. iz Mojkovca dostavio je Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije prigovor u kojem se izražava nezadovoljstvo zbog načina postupanja policijskih službenika Stanice policije OB Kolašin prema njemu dana 31.10.2016.godine, prilikom kontrole u saobraćaju, kada mu je izdat prekršajni nalog zbog saobraćajnog prekršaja izvršenog prekoračenjem dozvoljene brzine kretanja vozilom”, piše u Izvještaju.

U postupku unutrašnje kontrole povodom predmetnog slučaja utvrđene su činjenice i dokazi o neprofesionalnom postupanju policijskih službenika, uslijed čega je podnijet predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskih službenika SP OB Kolašin Z.M. i B.R. (člana 83 stav 1 tačka 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima) i G.R. i V. S. (član 83 stav 1 tačka 4 istog Zakona).

Takođe, Izvještaj sa spisima predmeta sačinjenim u postupku unutrašnje kontrole, dostavljen je nadležnom državnom tužiocu u Kolašinu na dalji postupak.

U decembru 2016. godine, službenici Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije izvršili su četiri kontrole – provjere zakonitosti postupanja policijskih službenika, kako po nalogu rukovodioca Odjeljenja, tako i na osnovu operativnih i drugih saznanja o mogućim nezakonitostima i nepravilnostima u radu i postupanju policijskih službenika.

“Nakon sprovedenog postupka provjere, u jednom slučaju Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je utvrdilo nepravilnosti i nezakonitosti u postupanju policijskog službenika i na osnovu konstatovanog stanja i utvrđenih činjenica i dokaza, podnijelo predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika OGB Herceg Novi P.D., zbog teže povrede službene dužnosti iz člana 106 stav 1 tačka 17 Zakona o unutrašnjim poslovima”, navodi se u mjesečnom izvještaju o radu Unutrašnje kontrole.

P.Z.

 

 

Portal Analitika