NATO

Stoltenberg: Nema naznaka da američka administracija ne podržava ratifikaciju

Spoljnpolitički odbor američkog Senata već je podržao ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u i ne postoje naznake da američka administracija ne podržava taj proces, saopštio je generalni sekretar Alijanse, Jens Stoltenberg.
Stoltenberg: Nema naznaka da američka administracija ne podržava ratifikaciju
Portal AnalitikaIzvor

Stoltenberg je, upitan da li je tokom razgovora sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom razgovarao o Crnoj Gori i je li Tramp formalno saopštio da će potpisati ratfiikaciju, podsjetio da Senat mora da ratifikuje Protokol.

“Nije bilo naznaka da američka administracija ne podržava ratifikaciju i ratifikacija ima snažnu, nepodijeljenu podršku u Senatu. Spoljnopolitički odbor je već podržao i mislim da je to dobar put u SAD. Ne mogu da pričam u ime Senata, jer se radi o suverenom parlmentu članice NATO-a”, kazao je Stoltenberg na konferenciji za novinare uoči sastanka ministra odbrane koji počinje sjutra.

Stoltenberg je podsjetio da su 24 države članice NATO-a ratifikovale Protokol o prisupanju Crne Gore Alijansi.

“Četiri su ostale, ne mogu reći kad će se to desiti, nadam se što je prije moguće, ali parlamenti su suvereni i odlučuju sami kad donose odluke. Ali mislim da je to dobar put ka tome da Crna Gora bude reltivno brzo članica”, kazao je on.

Portal Analitika