Crna hronika

Ljiković ostaje u pritvoru zbog ubistva trudne žene

Nazim Ljiković (35) iz Ostrosa, koji se sumnjiči da je ubio svoju trudnu suprugu Valdetu (26), ostaće u pritvoru, odlučio je Apela cioni sud. Viši sud u Podgorici produžio je pritvor Ljikoviću zbog opasnosti da će pobjeći ukoliko se nađe na slobodi i zbog težine djela za koje se tereti, pišu Dnevne novine.
Ljiković ostaje u pritvoru zbog ubistva trudne žene
Portal AnalitikaIzvor

Na tu odluku žalio se Ljikovićev branilac, ali je Apelacioni sud odbio njegovu žalbu i potvrdio odluku o produženju pritvora. Ljiković se tereti da je sredinom marta 2015. godine iz pištolja ispalio više hitaca u suprugu nakon porodične svađe.

Nakon ubistva, osumnjičeni je pobjegao sa lica mjesta, a policija ga je uhapsila dva sata kasnije u okolini Ostrosa.

U rješenju Apelacionog suda navedeno je da Lji koviću prijeti kazna od 10 do 40 godina zatvora, što ga može navesti da pobjegne ukoliko mu pritvor bude ukinut. Takođe, osumnjičeni živi u blizini granice sa Albanijom, gdje se bavio krijumčarenjem droge i oružja, zbog čega je robijao četiri godine i deset mjeseci.

Kako se navodi u rješenju, nezakonitim radnjama stekao je društvene veze u Albaniji, pa se može očekivati da bi u toj državi dobio pomoć u skrivanju.

Dnevne novine

Portal Analitika