Fudbal

Kreće spektakl: Večeras počinje nokaut faza Lige šampiona!

Liga šampiona večeras ulazi u fazu u kojoj ekipe više nemaju pravo na grešku, kada se zaboravlja urađeno u grupi i kada kalkulacije predstavljaju zabranjenu riječ.
Kreće spektakl: Večeras počinje nokaut faza Lige šampiona!
Portal AnalitikaIzvor

Osminu finala elitnog takmičenja otvoriće dueli Pari Sen Žermena i Barselone, odnosno Benfike i Borusije. Želja za osvetom Večeras će na ,,Parku prinčeva“ prvak Francuske igrati protiv šampiona Španije i to u njihovom trećem međusobnom dvomeču u posljednje četiri sezone.

Iako je oba puta u nokaut fazi prolazio katalonski tim (četvrtfinala 2012/13. i 2014/15.) u tim utakmicama viđeno je dosta neizvjesnosti.

- Mislim da nas očekuju dvije atraktivne utakmice. Sve će se svesti na to ko će bolje igrati u odlučujućim momentima, ko će bolje sprovesti taktiku i osvojiti više duela na terenu. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi, što nas dodatno motiviše. Uz to, ne osjećamo se inferiornim, u ekipi imamo sjajne igrače koji sa Pari Sen Žermenom žele da naprave velike stvari - izjavio je Unaj Emeri, trener ,,svetaca“, koji večeras vjerovatno neće moći da računa na štopera Tijaga Silvu.

U prethodnih devet mečeva protiv ,,blaugrane“, PSŽ je pobijedio samo dva puta i primio 16 golova. Uz to, Emeri, bivši trener Sevilje, igrao je 23 puta protiv Barse i pobijedio je samo jednom - u Primeri, prošle sezone. Biće ovo i okršaj najboljih strijelaca ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, Lionela Mesija (deset golova) i Edinsona Kavanija (šest).

Trio spreman Barselona je na gostovanju Alavesu u subotu potvrdila da je potpuno spremna (6:0), iako je na tom meču ostala bez Havijera Maskerana i Aleiša Vidala. Ali, u siguran je nastup ,,tridentea“ - Mesi - Nejmar, Luis Suarez.

- Svi se dive njima. Sva trojica su sjajni i jedinstveni igrači. Ali, najbolje je da budemo koncentrisani na teš- ke izazove koji su pred nama. Liga šampiona traži najbolje od igrača i moramo biti na tom nivou - kazao je Luis Enrike. 

Borusija je u velikom stilu stigla do osmine finala, izborivši prvo mjesto u grupi F ispred Reala i bez ijednog poraza (četiri pobjede i remi). Ipak, prethodnih sedmica trener Tomas Tuhel je bio prinuđen i na radikalne poteze, kakav je odstranjivanje Marija Gecea iz tima, koji zbog loših nastupa vjerovatno ne bi ni zdrav konkurisao za nastup u Lisabonu.

Takođe, raspoloženje u Dortmundu pokvario je poraz od Darmštata (2:1) u subotu. 

Večeras

20.45 - Benfika - Borusija D.

20.45 - PSŽ - Barselona

Srijeda

20.45 - Real M. - Napoli

20.45 - Bajern - Arsenal

21. februar

Man. siti - Monako

Bajer L. - Atletiko

22. februar

Porto - Juventus

Sevilja - Lester

Portal Analitika