Turizam

Izuzetno interesovanje za projekte u turizmu, energetici, putnoj infrastrukturi

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predstavnike poznate kineske kompanije „Sichuan Road and Bridge (Group) Corporation LTD“ (SRBG) iz provincije Sečuan, na čelu sa generalnim direktorom Jangom Rugangom. Razgovoru je prisustvovao i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Cui Dživei.
Izuzetno interesovanje za projekte u turizmu, energetici, putnoj infrastrukturi
Portal AnalitikaIzvor

Ova poznata kompanija već sedmu godinu je među 500 najvećih u Kini, koja ima predstavništva i biznise u Njemačkoj, Francuskoj i drugim zemljama u Evropi i svijetu, pokazala je izuzetno interesovanje za realizaciju krupnih projekata u Crnoj Gori u oblasti turizma, energetike i putne i željezničke infrastrukture.

Zajednički je konstatovano da postoji odličan politički okvir za razvoj ekonomske i svih drugih vidova saradnje između dvije prijateljske zemlje. Kineska strana je izrazila zahvalnost predsjedniku Đukanoviću za lični doprinos tome.

On je naglasio da i nova Vlada pridaje poseban značaj razvoju odnosa i unapređenju saradnje sa Kinom, uz ocjenu da kineske, kao i sve druge strane investitore, čeka povoljan ambijent za biznis u Crnoj Gori.

Đukanović je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da prvom prilikom posjeti provinciju Sečuan i sjedište kompanije SRBG, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika