Društvo

Inicijative za proglašavanje počasnih građana opština nijesu u nadležnosti Vlade

Inicijative za proglašavanje ličnosti počasnim građanima opština nijesu u nadležnosti Vlade Crne Gore i neistinite su tvrdnje da su se premijer Duško Marković i Vlada Crne Gore na bilo koji način bavili predlogom da bivša ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori bude proglašena za počasnog građanina Ulcinja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
Inicijative za proglašavanje počasnih građana opština nijesu u nadležnosti Vlade
Portal AnalitikaIzvor

Iz Vlade su reagovali na današnje saopštenje ulcinjskog odbora Građanskog pokreta URA u kome je ta partije poručila da je “bez obzira na mišljenje kvislinsko-podgoričke vlasti u Ulcinju”, Gudrun Štajnaker i te kako zadužila tu crnogorsku opštinu.

- Donošenje takvih odluka u isključivoj je nadležnosti lokalnih samouprava, pa je bilo kakvo povezivanje Vlade i premijera sa donošenjem ili nedonošenjem odluka o proglašenju počasnog građanina krajnje tendeciozno i zlonamjerno. Neosnovano povezivanje ovakvih tvrdnji sa Vladom Crne Gore i njenim predsjednikom očigledno predstavlja zloupotrebu inicijative o kojoj je riječ u dnevno-političke svrhe od strane malih opozicionih stranaka, što samo govori da im je to važnije od namjere da se zaista vrjednuje nečiji doprinos razvoju ulcinjske opštine. U tu svrhu ovoga puta su iskoristili i ime bivše njemačke ambasadorke u Crnoj Gori - kazali su iz Vlade Crne Gore. 

Portal Analitika