Politika

Radunović: Ako se ne povuče zahtjev o hapšenju, čeka nas novi Goli otok

Ukoliko se u roku od sat vremena ili dva ne povuče zahtjev iz Skupštine Crne Gore da se da odobrenje za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora protiv poslanika Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i Milana Kneževića to znači da smo ušli u 1948. i da nas čeka novi Goli otok, saopštio je danas Slaven Radunović, funkcioner DF-a, objavila je TV Vijesti.
Radunović: Ako se ne povuče zahtjev o hapšenju, čeka nas novi Goli otok
Portal AnalitikaIzvor

"Ko je spreman od naših kolega iz opozicije na novi Goli otok i ko misli da će jedina žrtva biti DF grdno se vara. Poručujemo i Đukanoviću i Katniću da se ne igraju sa DF-om. U DF se niko ne boji ni zatvora ni hapšenja jer smo čisti i nevini. Oni koji ovo rade samo će platiti skuplju cijenu kada za to dođe vrijeme.", rekao je Radunović.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore izglasao je ukidanje imuniteta Mandiću i Kneževiću. Radunović je rekao i da misli da je ovo uvod u vanredno stanje u Crnoj Gori. 

"Neko je odlučio da suspenduje zakon, Ustav i da bez ikakvih dokaza hapsi političke protivnike po Crnoj Gori. Jedini racionalni razlog koji bi mogao da bude je da je ovo inicijativa koja je krenula u četvrtak ili petak prije nego što se saznalo za  svjedočenje Slavka Nikića", rekao je Radunović.

Bivši srpski obavještajac Slavko Nikić rekao je ranije u intervjuu za Televiziju i portal IN4S kazao da ne poznaje Mihaila Čađenovića, vozača Andrije Mandića, i da ga nikada prije nije ni vidio ni čuo, a kamoli da ga je optužio za nešto. Čađenoviću je 8. februara određen pritvor do 30 dana, a  osumnjičen je za stvaranje kriminalne organizacije, a u vezi sa pokušajem terorizma u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine. On je negirao optužbe.

Radunović je kazao i da je Mandić u Beogradu i da se vraća večeras.

"Ne misli valjda neko da se krije Andrija Mandić od Milivoja Katnića", poručio  je Radunović.

TV Vijesti

Portal Analitika