TV / Film

U Budvi počinje 45. Internacionalni filmski festival u bioskopu Cadmus Cineplex

Nakon velikog prošlogodišnjeg uspijeha, drugu godinu za redom samo u bioskopu Cadmus Cineplex u Budvi, održaće se 45. po redu internacionalni filmski festival.
U Budvi počinje 45. Internacionalni filmski festival u bioskopu Cadmus Cineplex
Portal AnalitikaIzvor

Prvi FEST otvoren je 1971. u Domu Sindikata u Beogradu. Ono što ga je krasilo svih proteklih godina jeste činjenica da je bio širom otvoren za sve kinematografije svijeta, i za sve relevantne autore, ali i filmove koji se neće naći na bioskopskom repertoaru. 

45. FEST pod sloganom “Gledaj”, počinje 25. februara i trajaće do 06. marta, a tokom trajanja festivala biće prikazan 21 premijerni film.

Festival će ove godine otvoriti najnoviji film jednog od najznačajnijih domaćih reditelja Emira Kusturice “Na mliječnom putu” u kom se u glavnim ulogama pojavljuju: MONICA BELLUCCI, EMIR KUSTURICA, SERGEJ TRIFUNOVIĆ i SLOBODA MIĆALOVIĆ.

45. FEST predstaviće u Glavnom programu van konkurencije i favorite za Oskara u svim kategorijama, kao što su “Po cijenu života”, “Noćne zvjeri”, “Džeki”,” Trgovački putnik” i ”Moj život kao tikvica”. Tu su i najnovija ostvarenja dobro poznatih reditelja: “Američka draga”, “Džeki” Pabla Larrena, “Noćne zvjeri” Toma Forda i “Kraljica Španije” Fernanda Truebe.

FEST ove godine još jednom pažnju posvjećuje i najmlađoj publici za koju je namijenjena posebna selekcija - Plazma Festić, u okviru koje će biti prikazani filmovi “Moj život kao tikvica” i “Torba puna sjećanja”.

Festival će zatvoriti film “Tišina” američkog reditelja Martina Skorsezea u kom glavnu ulogu tumači Liam Neeson.

Tokom trajanja festivala dnevno će se prikazivati po dvije projekcije u terminima u 18:00 časova i 20:30 časova, osim na dan otvaranja kada će biti prikazana tri filma.

Cijena pojedinačne ulaznice iznosiće tri eura. 

Portal Analitika