Politika

URA: Štajnaker zadužila Ulcinj, Duškovo mišljenje je nebitno

Instalirana vlast u Ulcinju svakodnevno ponižava sebe i građane, demonstriranjem nemoći i neznanja, pa dovodi u pitanje svrhu sopstvenog postojanja, istakli su u ulcinjskom odboru pokreta URA.
URA: Štajnaker zadužila Ulcinj, Duškovo mišljenje je nebitno
Portal AnalitikaIzvor

“Prije svega par dana, predsjednik Opštine je saopštio da za stopiranje devastacije Ulcinja “mora da pita Duška”, a sada isto čini i kada je u pitanju proglašenje bivše ambasadorke Njemačke Gudrun Stajnaker za počasnog građanina naše opštine. Ukoliko za sve “treba pitati Duška”, šta će nam onda Nazif Cungu, ili bilo koji drugi predsjednik lokalne uprave”, saopštili su u tom odboru.

U odboru pokreta URA ističu da je “bez obzira na mišljenje kvislinsko-podgoričke vlasti u Ulcinju”, Gudrun Štajnaker itekako zadužila tu crnogorsku opštinu.

“Za razliku od garniture vladajućih političara koja je ćutala, zatvarala oči i bježala dok se Solana prodavala, pljačkala i devastirala, Gudrun Štajnaker se, kao niko do sada, borila da se taj problem internacionalizuje i Solana zaštiti. Upravo zbog njenog angažmana, cijela briselska administracija zna gdje su Ulcinj i Solana”, naveli su u tom odboru.

URA navodi da je, u trenutku kada je trebalo formalizovati njen učinak i dati joj priznanje, “ispalo da su potrebni neki novi propisi, te da za gospođu Štajnaker nije sve po zakonu”.

“Ali, za ulcinjsku upravu – divlja gradnja i uništavanje prostora, izmišljanje funkcija i trpanje ljudi u lokalnu upravu – itekako jesu po zakonu i propisima. Vrijeme je da lokalna uprava prestane sa ponižavanjem i da konačno pokaže kičmu, pa da zajedno podržimo ovu inicijativu. To bi bilo moguće i bez DPS-a, uz podršku predstavnika albanskih nacionalnih stranaka, pa nam ne bi bila potrebna mišljenja ni Duška, ni Sveta, ni Mila. Samo dobra volja i malo dostojanstva”, zaključili su u tom odboru.

Portal Analitika