Politika

KNEŽEVIĆ: Ljajić minira nastojanje da okončamo podjele

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević optužio je potpredsjednika Vlade Srbije Rasima Ljajića da se stavom da nije potrebna Deklaracija o pomirenju Bošnjaka i Srba umiješao u unutrašnje stvari Crne Gore.
KNEŽEVIĆ: Ljajić minira nastojanje da okončamo podjele
Portal AnalitikaIzvor

Knežević je dodao da je potpredsjednik Vlade Srbije pomogao premijeru Dušku Markoviću da se ,,obračuna sa Demokratskim frontom“.

– Svako miniranje naših zajedničkih zalaganja da okončamo podjele u Crnoj Gori po nacionalnoj osnovi, na kojima počiva vladavina DPS-a, shvatićemo kao zlonamjerno miješanje u unutrašnje stvari i direktno podrivanje međunacionalne tolerancije i uzajamnog poštovanja – kazao je Knežević za Pobjedu.

 Ljajić je u izjavi za dnevni list Vijesti kritikovao najavljeno učešće Zukorlića u izradi konačnog teksta deklaracije navodeći da bi on zavadio i dva oka u glavi. Prema Kneževićevim riječima, ,,vječiti ministar i aktuelni potpredsjednik u svim vladama Srbije Rasim Ljajić, očito zaslijepljen zaštitom ličnih interesa, pokušava da utiče na predstavnike Bošnjaka kako bi održali u životu crnogorsku Vladu na izdisaju“, ali i da nabaci poene prelivajući sukob sa svojim političkim oponentom bivšim muftijom Muamerom Zukorli- ćem u Crnu Goru.

– Zloupotrebljavajući svoju funkciju, u očitom nastojanju da se pozicionira unutar svog tabora, Ljajić se predstavlja kao zaštitnik Bošnjaka, a u stvari sve vrijeme pomažući aktuelnom crnogorskom režimu.

 Zato i ne čudi što se nijednom nije oglasio kada su organizovani protesti zbog katastrofalnog položaja građana, pa i pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice; kao što ne čudi i što nije iskoristio svoje bogato političko iskustvo da podrži manjinsku podršku koju je DF nudio Bošnjačkoj stranci i predstavnicima građanske opozicije u cilju formiranja Vlade i detronizacije DPS-a.

Portal Analitika