Politika

Krivokapić: Samo novi izbori rješavaju krizu

Pristanak DPS-a na ponavljanje izbora najkasnije sa predsjedničkim, početkom 2018. godine, minimalan je zahtjev kojim bi se poslala konstruktivna poruka da se duboka politička kriza želi rješavati, ocijenio je za Dan predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić.
Krivokapić: Samo novi izbori rješavaju krizu
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da su mnogi slučajevi u koje su potencijalno umiješani visoki funkcioneri DPS-a, kao i funkcioneri nekih takozvanih „satelitskih partija”, na čekanju.

- I to dodatno vodi slabljenju povjerenja u rad tužilaštva. Jasno je ko iz svega toga izvlači najveću korist. Nije lako oteti se utisku da se određene radnje i aktivnosti tempiraju tako da se politički i izborno zloupotrebljavaju od onih kojima ne odgovara borba protiv korupcije, jer upravo vodi do njih - kazao je Krivokapić.

On navodi da su poznate ocjene opozicije o neslobodnim izborima od 16.oktobra 2016. godine, budući da su, kako je kazao, održani na dan objave državnog udara.

- Po ocjeni sa najviših nadležnih adresa, trebalo je na dan izbora da se puca na građane, da se hapsi ili likvidira premijer i zauzme sa svim državnim trezorom Skupština Crne Gore. U takvom stanju, koje je uz to praćeno indirektnom ali veoma jasnom optužbom na račun opozicije, da stoji iza „najvećeg krvoprolića nakon Drugog svjetskog rata“ kako je to opisao i Filip Vujanović, izlišno je govoriti da rezultat izbora pokazuje slobodnu volju građana. Ustav nas obavezuje da ne prihvatimo takve izbore jer nijesu izraz slobodne volje građana. Zato je pristanak DPS-a na ponavljanje izbora najkasnije sa predsjedničkim početkom 2018. godine zaista minimapan zahtjev kojim bi se poslala konstruktivna poruka da se želi riješiti duboka politička kriza - smatra Krivokapić.

Prema njegovim riječima, DPS drži glavu u pijesku, odbijajući da prihvati neminovnost.

- No, jedina je konstanta u politici DPS-a da su uvijek dobar sluga jačih i loš gospodar prema svom poharanom narodu. Jači shvataju da je ovakva vlast prošlost Crne Gore. To su, sjetićemo se, uradili i prošle godine, kada su se izrugivali ideji parlamentarnog dijaloga i prelazne vlade da bi na kraju došlo do nje. Poslije toga su se čak i hvalili prelaznom vladom - kaže Krivokapić.

Izvor: Dan

Portal Analitika