Društvo

Radulović: Uskoro rezultat revizije troškova parlamenta

Državna revizorska institucija započela je postupak revizije u Generalnom sekretarijatu predsjednika države, Skupštini Crne Gore, Ministarstvu odbrane, JP Regionalni vodovod - Budva. U toku je i revizija KBC Podgorica, kao i paralelna revizija uspjeha „Energetska efikasnost u institucijama javnog sektora“, koju vršimo u saradnji sa Uredom za reviziju Hrvatske, kazao je u intervjuu Pobjedi senator DRI dr Branislav Radulović.
Radulović: Uskoro rezultat revizije troškova parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

- Revizija uspjeha „Planiranje nabavki medicinske opreme“, koja se paralelno sprovodi kod 11 subjekata, je takođe u toku. Ova zahtjevna revizija se vrši uz podršku Evropskog revizorskog suda i Kancelarije za reviziju Švedske, kako bi se dodatno unaprijedio profesionalni kapacitet naše institucije u vršenju ove tipologije revizije – naveo je Radulović.

Senat DRI je 14. decembra prošle godine usvojio plan revizija za ovu godinu, koji je već u fazi realizacije. U okviru njega biće posebna pažnja usmjerena na koncesije i stečajeve.

- Koncesije su vrlo značajan izvor javnih prihoda, ali u ovoj oblasti država Crna Gora i dalje ima, a to je ranije utvrđeno nalazima DRI, određenih problema. Stoga će u 2017, kada su u pitanju koncesije, fokus biti na efikasnosti ne samo naplate već i obračuna koncesione naknade. Moraćemo ponovo izvršiti reviziju kod Uprave za šume i kod Poreske uprave. Takođe i pitanje stečaja će biti obuhvaćeno posebnom revizijom uspjeha sa ciljem utvrđenja da li se ovaj institut zloupotrebljava sa stanovišta izbjegavanja izmirivanja obaveza prema državi - dodao je Radulović.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika